Duhoviti manifest

NOVA IKONA “We should all be Miranda Hobbes”- knjiga koju vrijedi pročitati

P. N.

Foto: @everyoutfitonsatc Instagram

Foto: @everyoutfitonsatc Instagram

Knjiga ja zamišljena kao strateški vodič koji vam pomaže u navigiranju kroz neizbježne uspone i padove, a u njoj ćete pronaći duhovite i edgy savjete u Mirandinom stiluKultna serija “Seks i grad” obilježila je cijelu jednu eru. Brutalno iskrena, oštra i duhovita, serija o životu njujorških žena vrlo je brzo pronašla put do naših srca – nema djevojke ili žene koja se nije pronašla u barem nekim situacijama ponekad nemogućih ili pak smiješnih ljubavnih zamrzlama koje smo pratile kroz živote fantastične četvorke.


Od samih početaka pa sve do danas likovi Carrie i Samanthe privlačili najviše pozornosti – ljubavni problemi glavne junakinje bili su nam gotovo jednako važni kao i njezini modni odabiri, dok je slobodoumna Samantha bila ona koja je pomicala granice. No, stvari se mijenjaju. Čini se kao da su tada aktualna pitanja seksualne slobode bitka koja je odavno dobivena, a ono što privlači pažnju, pogotovo u okviru #metoo pokreta, jest ženski glas.


Jasna, racionalna, oštra i često sarkastična Miranda bila je ta koja je izražavala svoje čvrste stavove i mišljenja o pitanju pozicije žene u društvu. Bilo da je riječ o umanjivanju uspjeha poslovnih žena, tihe diskriminacije i prešutnog posramljivanja snažnih, uspješnih i slobodnih žena u 30- ima, Miranda je bila taj glas koji je rušio uvriježene predrasude, a koji i danas rezonira, možda i više nego u vrijeme snimanja serije. 

Upravo iz tih razloga i u pravo vrijeme stiže nam the knjiga, svojevrsni vodič kroz život inspiriran likom Mirande Hobbes. Iz pera autorica koje su, kako kažu, samoprozvane Mirande, stiže nam duhoviti manifest, svojevrsni vodič kroz život koji utjelovljuje najvažnije prinicpe Mirandinog lika. We should all be Mirandas strateški je vodič koji vam pomaže u navigiranju kroz neizbježne uspone i padove koji su sastavni dio života. U njoj ćete pronaći duhovite i edgy savjete u Mirandinom stilu: kako pobjediti unutarnju Mirandaphobiu, kako pokoriti Google Docs, otkantati Skippera s kojim se nalazite, prigrliti bad hair day i mnoge druge.Giphy

Službeni izlazak knjige najavljen je za 15. listopada, a predbilježbe na Amazonu već su započele. Hoćete li nabaviti svoj primjerak?


Foto: Instagram, IMDB


seks i grad, miranda hobbes,