Neodoljiv ukras

Napravite cvjetne kockice leda i dodajte novu dimenziju svom omiljenom ljetnom piću

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Nemate ideje kako ukrasiti ljetno piće? Isprobajte cvjetne kockice leda!Donosimo vam najslađi DIY projekt za ljeto. Cvijeće je prekrasna dekoracija gdje god ga postavili, a zašto ne biste pokušali ukrasiti i kockice leda?


Zamrzavanje cvijeća u kockice leda efektan je i jednostavan trik kojim ćete postići prekrasnu dekoraciju svom omiljenom piću, a oplemenit će svaki okus. Odaberite nešto iz šarolike ponude cvijeća i napravite svoje prekrasne kockice leda. Možete ih staviti u posudu u kojoj držite piće, u sok, koktele ili čašu roséa. Eksperimentirajte i pronađite svoj idealan okus i izgled. Pripremate li ljetnu zabavu za društvo, budite sigurni da ćete ih oduševiti ovom jednostavnom i efektnom dekoracijom.


Priprema je jednostavna:
1. Radi ljepšeg efekta, pripazite da su cvjetovi manji. Odrežite stabljike i isperite ih pod mlazom vode. Cvjetove postavite na dno posuda s ledom i ispunite ih vodom. Cvijeće će plutati, stoga ih okrenite čačkalicom ukoliko se preokrenu.


2. U posude s ledom postavite jestivo cvijeće po vašem izboru i napunite vodom. *


3. Zamrznite preko noći, no ne puštajte ih predugo zamrznute jer će cvijeće s vremenom izgubiti boju, stoga je najbolje upotrijebiti ih u roku od 24 sata.


*Želite li kristalno prozirne kockice leda, prokuhajte vodu dva puta, puštajući da se rashladi između prokuhavanja.


*Ukoliko niste sigurni koje je cvijeće jestivo, nabrojat ćemo neke od njih: lavanda, jasmin, neven, šafranika, kamilica, krizantema, cvijeće agruma, bazga, tratinčica, maslačak, fuksija, gardenija, jorgovan, ruža, suncokret, ljubičica.

Foto: Pinterest