Drevni simbol

MOĆ MJESECA Kako postaviti namjere i ostvariti ciljeve prema lunarnim fazama

P. N.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Snagu Mjeseca možete iskoristiti pomoću rituala sinkroniziranih s njegovim mijenamaNešto je toliko veličanstveno i mistično u pogledu na Mjesec koji obasjava nebo i podsjeća nas da smo dio nečeg većeg od nas samih. Njegova snaga i ljepota očaravala je drevne narode koji su svoje rituale vezivali uz Mjesečeve faze povezane s kreativnom moći prirode.


Moć Mjeseca zaista je neizmjerna: biljke se sade prema njegovim fazama, mora dišu u ritmu njegovog plesa nebom, a ženski ciklus sinkroniziran je s njegovim fazama zbog čega je ovaj vjerni pratioc postao drevni simbol plodnosti i ženske energije. Mjesec simbolizira iluziju, intuiciju i otkrivanje nesvjesnog – on je čuvar naših snova koji nam pruža svjetlost u tami.


Snagu Mjeseca možete iskoristiti pomoću rituala sinkroniziranih s njegovim mijenama: Mjesečevo putovanje nebom promatrajte kao duhovni ciklus nakon kojeg ćete izaći snažniji i spremniji za novu fazu vašeg života.


MLADI MJESEC: POSTAVLJANJE NAMJERA
Mladi Mjesec izranja iz tame prošlosti i simbolizira vrijeme za nove početke. On nam pomaže da uskladimo naše osjećaje i namjere. Dok postavljate namjeru, razmišljajte o osjećaju koji želite iskusiti ostvarenjem svoje namjere.


U tome će vam pomoći jednostavna slika: zamislite svoju namjeru kao jedrenjak koji se sprema otploviti. Da bi to učinio potreban mu je vjetar, odnosno vaša energija ispunjena pozitivnošću i snagom. Namjera mora biti osobna i precizirana i ono najvažnije- morate živjeti kao da je ona već ostvarena.


Ritual mladog Mjeseca temelji se na kreaciji, stvaranju novog početka u kojem ćete ostvariti svoje želje. Saberite svoje misli, stvorite plan, fokusirajte se na svoju namjeru i zatim dopustite da vas poput vala preplavi snažna energija vaših snova.PRVA ČETVRT: PODUZIMANJE AKCIJE


Ova Mjesečeva faza označava susret božanskog i zemaljskog. Ovo je vrijeme za meditaciju i otkrivanje vela nevidljivog. Svjetlost i tama ujednačuju se, stoga je dobro vrijeme da istražite svoje strahove i način na koji oni mogu narušiti vašu namjeru.


Energija s kojom ćete se tada suočiti može biti vrlo intenzivna – u ovoj fazi uklanjamo sve prepreke na putu, ubrzavamo namjeru i hrabro kročimo dalje. Počnete li u sebi osjećati kolebanje, prije spavanja zamolite svemir da vam kroz snove pomogne premostiti prepreke s kojima se suočavate. Zapamtite, svemir traži način da vam ispuni želju – dopustite mu.PUN MJESEC: VRIJEME ZA SLAVLJE


U ovoj fazi naŠe namjere dobivaju uporište. Snažna energija punog Mjeseca ovdje je da podupre i ostvari vašu namjeru koju ste postavili u prvoj fazi. Pun Mjesec simbolizira najvišu razinu svijesti i svojom svjetlošću otkriva nam sve što je bilo skriveno u mraku. Njegova energija zapečatit će vašu namjeru i odaslati je u svemir.


Vrijeme je da otpustite sve što vam više ne koristi i što vas koči u ostvarivanju namjere. Pun Mjesec dat će vam potrebnu snagu i energiju da biste to učinili. Oslobodite se svega što vas je kočilo na dosadašnjem putu i proslavite ljepotu punog Mjeseca.ZADNJA ČETVRT: ZAHVALNOST


Sada je vrijeme da zahvalite energiji Mjeseca na pomoći i svemu što ste naučili, postigli i promijenili tijekom lunarnog ciklusa. Mjesec sada započinje svoje putovanje u tamu, stoga u ovoj fazi čistimo svoje tijelo, um i dušu. Vrijeme je da zakopate svoju prošlost, predahnete i oprostite kako biste čisti i osnaženi krenuli u novu, ljepšu fazu svog života.Foto: Instagram, Pexels