Hero4Heroes

MARIJANA HERO Tenisice s motivima Rijeke prošetale su se diljem svijeta

Ivana Kocijan

Foto: Harriet Brown

Foto: Harriet Brown

Riječka dizajnerica odjeće i modnih dodataka kampanju je snimala u londonuMarijana Hero, riječka dizajnerica odjeće i modnih dodataka okupljenih u brend Hero4Heroes, ovog je tjedna najširu publiku upoznala sa svojom drugom kolekcijom cipela Superheroicly vol 2. Nakon otkačenih štikli na block petu, na red su došle zaigrane klompice i sandale te zavodljive salonke sa špicastim vrhom te Superheroicly tenisice s već prepoznatljivim motivima printa. Hero4Heroes obraća se odvažnim ženama koje su dovoljno hrabre da sivilo zamijene eksplozijom boja pa je takva i njezina nova kolekcija cipela puna zaigranih, odvažnih, raznobojnih i kreativnih modela, s jarkim kolorističkim akcentima, detaljno razrađenim uzorcima i šljokicama. Kampanja za novu kolekciju snimana je u Londonu.


Ovih ste dana predstavili drugu kolekciju cipela Superheroicly vol 2. u kojoj su nakon otkačenih štikli na block petu na red došle zaigrane klompice i sandale te zavodljive salonke sa špicastim vrhom. Što nam možete otkriti o kolekciji? Koja joj je misao vodilja?


– Nakon štikli na block petu bilo je jako puno upita kada će uslijediti nešto elegantnije. Iz toga je proizašla ideja o sandalama i salonkama. Svi modeli su u prepoznatljivom Hero4Heroes stilu, s novim printevima gradova, pomalo otkačene, ali i ženstvenije.I TENISICE I ŠTIKLE


Hero4Heroes prvi put predstavlja i Superheroicly tenisice s već prepoznatljivim motivima printa savršene za svakodnevne šetnje i užurbaniji ritam svakodnevnice. Kakve ste tenisice namijenile ljubiteljicama mode?
– Zapravo su skice i crteži za tenisice bili gotove u isto vrijeme kad i prva kolekcija štikli. Međutim, bilo je puno teže pronaći pravo riješenje za izvedbu. Napokon su i one ugledale svjetlo dana. I kod tenisica imamo printeve gradova, tako da svaka štikla ima svoj par tenisica. Cilj je nekako bio da se isti outfit može kombinirati sa štiklama i tenisicama. Znate ono kad ste na vjenčanju pa se umorite stajati u štiklama… Onda dobro dođu tenisice, a da nitko ne primijeti promjenu (smijeh).Poznati ste i po tenisicama i štiklama s motivima Rijeke. Tko ih sve nosi, kakve su reakcije na njih?


– To mi je nekako posebno drago, Rijeka u srcu. Vole ih Riječanke tako da ih se može vidjeti na Korzu, ali zanimljivo je da postoji jako veliko zanimanje baš za modele i printeve s motivima Rijeke i iz ostatka Hrvatske i svijeta također… Tako da se šetaju i ulicama drugih gradova i to me baš veseli.


Kampanja za novu kolekciju snimana je u Londonu. Tko je zaslužan za nju? Jeste li već surađivali s tim stilistom i fotografkinjom?


– Ovo je već treća suradnja s istom ekipom. Sve je počelo sa stilistom Craigom Hemmingom koji ima vrlo sličan izričaj i senzibiltet. Tako da se vrlo brzo dogovori kreativa, a samim time i izvedba kampanje.

NOVA KOLEKCIJA ODJEĆE


Prvu ste kolekciju cipela za proljeće i ljeto 2018. predstavili na reviji održanoj tijekom njujorškog tjedna mode u rujnu 2017. godine. Što vam je donijelo predstavljanje u New Yorku?


– Definitivno puno više interesa s tržišta Amerike i Kanade, ali i poznanstva s drugim dizajnerima što je uvijek lijepo. Također, suradnja sa stilistom iz ove kampanje je započela nedugo nakon predstavljanja u New Yorku. Svakako lijepo i bogato modno iskustvo.


Zadnju ste kolekciju odjeće predstavili prije dvije godine u Guvernerovoj palači. Kad biste mogli predstaviti novu?


– Nova kolekcija odjeće je spremna te će uskoro biti predstavljena. Naravno, uz kombinaciju s cipelama i torbicama.


Što preporučate za jesen i zimu koja je pred nama?


– Boje, boje i samo boje.


Stvarate modu za heroine svih uzrasta. Možemo li uskoro očekivati i vašu kolekciju za najmlađe?


– Nisam o tome još razmišljala, ali s obzirom na to da ste mi sada dali ideju… Možda i bude nešto uskoro (smijeh).


 


 Foto: Harriet Brown