Korak dalje

LJUBAV I VEZE Ovih devet znakova ukazuju na to da ste spremni na zajednički život

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Postoje znakovi koji jasno upućuju na to da ste dovoljni kompatibilni i spremni na zajednički život s partnerom. O čemu je riječ, doznajte u nastavkuVeć ste neko vrijeme u sretnoj vezi i razmišljate o zajedničkom životu? Čini vam se kao logičan slijed daljneg razvoja vaše veze, no prije nego što se odlučite za taj važan korak, vrijeme je da preispitate svoju vezu i iskreno razmislite o slabostima i snagama vas i vašeg partnera. Koji znakovi upućuju na to da ste spremni za zajednički život, saznajte u nastavku.


1. Ne smeta vam nedostatak privatnosti


Ako se osjećate dovoljno ugodno da dijelite privatnost i već ste vidjeli jedno drugo u najranjivijim situacijama te bez srama dijelite sve intimnosti, tada ste spremni na zajednički život. I sami znate da će sve što ste dosad možda i pokušali sakriti, u zajedničkom životu izaći na vidjelo- na to jednostavno morate biti spremni.


2. Niste dosadili jedno drugom


Ako vam radno vrijeme nije usklađeno i viđate se nekoliko puta tjedno, tada definitvno još niste spremni donijeti odluku o zajedničkom životu. Iako vam zvuči primamljivo ideja da se viđate više nego do sad, no prije zajedničkog života morate uskladiti kako biste više vremena proveli skupa i saznali koliko ste zaista kompatibilni. S druge strane, ako skupa već provodite šest od sedam dana tjedna, tada će zajednički život biti logičan nastavak za razvoj veze i lagani prijelaz bez velikih iznenađenja.

3. Imate život i izvan veze


Jednako je važno i da imate zdravu vezu u kojoj neće poludjeti ukoliko niste stalno skupa. Previše ovisnosti nikad nije dobra stvar i u konačnici će vas koštati, kad je riječ o kvaliteti odnosa. Zajednički život nije uvijek lagan- zbog toga je jako važno da oboje imate ‘ispušni ventil’ tako da nakon svađe možete otići na kavu s prijateljicom ili piće nakon posla kako biste se opustili i promijenili tok misli.


4. Ugodno vam je u društvu partnerove obitelji i prijatelja


Ukoliko je riječ o ozbiljnoj vezi, vjerojatno ste već upoznali obitelj i prijatelje partnera. Dobri odnosi s obitelji iznimno su važni želite li dugotrajnu vezu, stoga se potrudite da upoznate osobe koje su vašem partneru drage i bliske i, naravno, stvorite dobar odnos s njima. Oni će vas u zajedničkom stanu posjećivati, a imate li krug bliskih osoba u vašem životu koji podržavaju vađu vezu, stvorit će dobre temelje za budućnost.5. Poznate su vam partnerove čudne navike


Odlučite li se za zajednički život, tada želite sva buduća iznenađenja svesti na minimum. Što više znate jedno o drugom, to bolje. Možda vam zvuči smiješno, ali da li vaš partner hrče? Ili svake subote prati omiljenu seriju? Saznajte sve što možete o navikama partnera i razmislite jeste li u stanju prihvatiti ono što će vas možda, s vremenom, i smetati.


6. Imate zdravi pristup svađama


Nema para koji se ne svađa. To je jednostavno životna činjenica. No, želite li zajedničku budućnost, od iznimne je važnosti način na koji pristupate svađama. Ukoliko ste u dužoj vezi, vjerojatno već dovoljno dobro poznajte jedno drugo i znate kako pristupati jedno drugome u trenucima svađe. Pripazite, ako su vaše svađe eksplozivne, pretjerano dramatične ili često prekidate, tada je zajednički život zaista loša odluka koja će samo ubrzati raspad veze u kojoj nema budućnosti.7. Imate zajedničke planove za budućnost


Jeste li već razgovarali o zajedničkim planovima u budućnosti? Ovo je ključni korak kad je riječ o odluci o zajedničkom životu. Ako vaš partner ima stabilan posao te ne namjerava donositi drastične odluke po pitanju karijere, a vi razmišljate o preseljenju u drugi grad ili zemlju, tada prvo morate izložiti svoje planove i pokušati naći zajedničko rješenje. Bitno je znati da oboje želite slične stvari u životu te da idete u istom smjeru prema budućnosti.


8. Imate zajedničke interese


Namjeravate li živjeti skupa, tada je dobro da imate interese koje možete skupa dijeliti. Imate li sličan stil i ukus u dekoriranju stana? Dijelite li zajedničke hobije ili aktivnosti? Volite li putovanja, sport ili ljenčarenje kod kuće? Kako se volite opuštati? Sve su to pitanja o kojima morate razmisliti prije zajedničkog života.


9. Nadopunjujete jedno drugo


Znate da ste u dobroj i kvalitetnoj vezi ako međusobno poništavate razlike među vama. Ako ste jutarnji tip, pripremite doručak. Volite odlazak u teretanu? Tada motivirajte partnera da vam se pridruži. Mrzi li vaš partner pranje suđa? Dogovorite se da on usisa stan dok vi operete suđe. Mnogo je detalja kad je riječ o suživotu u kojima morate naći zajedničko rješenje. Obostrano iskoristite partnerove snage i uvijek se potrudite naći zajednički jezik u svakoj situaciji.Izvor: yourtango.com


Foto: Unsplash


veze, zajednički život