Nova kolekcija

IVA VILJEVAC Minimalistički nakit s karakterom inspiriran ženom jasnih ciljeva

Karmen Bosnić

Foto: Karmen Poznić

Foto: Karmen Poznić

Blagdanska kampanja donosi čarobnu priču ispričanu kroz novitete od kojih zastaje dah, ali i kroz ponovljene komade nakita koji su neizbježni za nadolazeću sezonuNe dajte se sputavati, budite odvažni i ne priznajte ograničenja u ljubavi, poslu ili bilo kojem segmentu života – lijepa je poruka popularnog nakita “Infinite Ring” dizajnerice Ive Viljevac. S obzirom na to da su naušnice i prstenje iz ove kolekcije bili iznimno popularni, ne čudi što ih je odlučila uvrstiti u novu, blagdansku kolekciju uz još neke prijašnje hitove i nove komade zahvaljujući kojima će ljubitelji nakita i ubuduće moći iskazivati svoju moć, snagu, pripadnost, vjernost, ljubav…


Sklona minimalističkom stilu Viljevac je osvojila brojne ljubiteljice, i ljubitelje, jednostavnog, elegantnog nakita, pa je i u novoj kolekciji ostala dosljedna takvom dizajnu i kvalitetim materijalima – srebru, pozlaćenom srebru i poludragom kamenju koji svaku odjevnu kombinaciju čine posebnijom.


Iza vas je nekoliko kolekcija nakita, narukvice, naušnice, ogrlice, prstenje. Postoji li neki hit-proizvod koji je bio posebno popularan?


– Nakon izvrsnih reakcija na neke komade iz prethodnih kolekcija u kojima su se posebno istaknule naušnice Teardrop Hoops s riječnim biserima iz prirodnog uzgoja te naušnice i prsteni Infinite, odlučila sam u blagdansku kolekciju uklopiti i navedeni nakit. Naušnice s biserom svojim prirodnim, nepravilnim oblikom postaju poseban detalj, ukras zbog kojeg se žena koja ga nosi osjeća posebno, jer dva jednaka bisera ne postoje. Tu su i naušnice Infinite, apsolutni bestseler koji sam “nadogradila” koraljima savršenima i za blagdane, ali i za ljetne dane.


PROVJERENI MATERIJALI


Zlato, bijelo zlato, srebro, pozlaćeno srebro, rosegold, što je ove sezone u trendu kad se radi o nakitu? Možda čak neki drugi materijali?
– I dalje vlada trend slojevitosti u nakitu i kombiniranje boja, što možete vidjeti i u mojoj aktualnoj blagdanskoj kampanji. Minimalistički nakit zahvalan je jer ga ljubiteljice jednostavnosti mogu nositi pojedinačno, a isti taj nakit možete nanizati i kombiniranjem nekoliko njih dobiti “statement” detalj. Što se materijala tiče, držim se provjerenih – srebro i pozlaćeno srebro te poludrago kamenje.
Koje novitete donosi nova kolekcija? Na glasu ste kao dizajnerica koja svojim minimalističkim stilom osvaja poklonike jednostavnog, a elegantnog nakita. Hoćete li nas sada iznenaditi modnim dodacima koje će zavoljeti i oni koji vole kićeniji nakit?


– Blagdanska kampanja donosi čarobnu priču ispričanu kroz novitete od kojih zastaje dah, ali i kroz ponovljene komade nakita koji su neizbježni za nadolazeću sezonu. Kao favorit među modelima koji već na prvi pogled pobuđuju emocije, istaknule su se ogrlice Semiprecious Mini Medallion od poludragih kamenčića i srebra te pozlaćenog srebra. Ovo je prva takva ogrlica proizašla iz moje radionice – bogata, sjajna, prigušenih boja, a opet dovoljno jednostavna. U ovoj kolekciji htjela sam stvoriti nakit s karakterom, inspiriran ženom jasnih ciljeva koja i kroz minimalistički stil odražava prepoznatljivost i originalnost. U istom tonu predstavljene su i narukvice od poludragog kamenja, idealan poklon za žene koje cijene dominantan komad nakita koji nenametljivošću privlači poglede, te ogrlice Mini Medallions, jednostavniji dizajn ogrlica s tri mini medaljona za ljubiteljice klasičnog dizajna koji suptilno obogaćuje cjelokupni outfit.
VELIKI PLANOVI


Uvijek kad se govori o vama, navodi se – samozatajna dizajnerica. Na koji se način to manifestira, kako se nosite s promocijama, nosite li svoj nakit?


– “Samozatajna” se vjerojatno odnosi na činjenicu da nikad ne stavljam sebe u prvi plan, već isključivo svoj rad. Ali kad brend nazoveš svojim imenom i prezimenom, podrazumijeva se da ćeš iza njega i stajati. Zato nosim isključivo svoj nakit i trudim se svakodnevno inspirirati žene kako ga nositi. Iako ne izlažem pretjerano svoje lice na mrežama i raznim promocijama, moji dragi kupci koji dolaze u dućan znaju da sam ja dizajnerica i cijene moje mišljenje. A moje mišljenje je da svaka žena zaslužuje personaliziran pristup i sugestiju prilikom odabira savršenog komada nakita koji će predstavljati baš nju i njenu osobnost.


Prošle ste godine otvorili trgovinu u Petrinjskoj. To je bio vaš san, sada kad ste ga ostvarili, možete li reći da je to – to?


– Početkom prosinca prošle godine otvorila sam svoj prvi dućan, tako da sada slavimo i prvi rođendan. Prva godina bila je jedno ludo iskustvo koje ne bih mijenjala ni za što. Puno odgovornosti, puno učenja o poduzetništvu za jednu kreativnu dušu, puno stresa, ali puno više prekrasnih ljudi zbog kojih ovo radim i kojima sam iskreno i bez pretjerane patetike – neizmjerno zahvalna jer su prepoznali moj rad. To je to, ono što volim raditi, u čemu sam dobra i u čemu želim napredovati. Moji planovi za budućnost su veliki.
Foto: Karmen Poznić, Iva Komesar