Starenje kože

Imate li “vinsko lice”? Liječnica upozorava na simptome

P. N.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

"Ne morate imati službenu intoleranciju prema hrani da bi se stvorile promjene u vašoj koži. Mnoge namirnice mogu napraviti promjenu ako samo pojedete nešto više nego što vaše tijelo može tolerirati"Naturopatska liječnica Nigma Talib kaže da može vidjeti učinke alkohola na lica svojih pacijenata.


“Ne morate imati službenu intoleranciju prema hrani da bi se stvorile promjene u vašoj koži. Mnoge namirnice mogu napraviti promjenu ako samo pojedete nešto više nego što vaše tijelo može tolerirati”, kazala je Nigma za britanski Red.


Simptome na licu izazvane alkoholom naziva “Wine Face” (vinsko lice), jer je vino najčešći alkoholni napitak koji konzumiraju njeni pacijenti, ali to može biti izazvano bilo kojom vrstom alkohola. Alkohol dehidrira kožu, što uvijek pogoršava izgled lica.


Simptomi vinskog lica:
Izražene linije ili mrlje između obrva


Izražene linije i bore ispod očiju


Dehidrirana koža


Vidljivo povećane pore


Crvenkasti ton kože


Duboki nazolabijski nabori


Poništavanje simptoma Wine Facea znači, ne čudi, ponovno procjenjivanje vašeg unosa alkohola. Dobra vijest je da ako se volite opustiti uz čašu vina kod kuće, možete jednostavno napraviti bolji izbor alkohola i konzumirati ga u umjerenim količinama, što može biti dovoljno da mnogi od gore navedenih znakova starenja nestanu.


Pokušajte slijediti ova pravila i opazite što se događa s vašom kožom:


Minimalno četiri dana tjedno nemojte piti alkohol


Izbjegavajte alkohol koji sadrži gluten


Popijte čašu vode nakon svake čaše alkohola


Ako pijete vino, izbjegavajte bijelo vino


Pijte organska vina