Savršen lagani ručak ili brza večera koji će vas oduševiti svojim sastojcima
Originalni
Sastojci:
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 režnja češnjaka, oguljena i tanko nasjeckana
3-4 nasjeckana fileta inćuna
2 žlice kapara
¼ žličice crvene paprike
1/3 šalice (40 g) nasjeckanih crnih maslina
1 ¾ šalice pelata
1 ½ žlice passate
200 g špageta (ili tjestenine po izboru)
Priprema:
1. Pripremite umak tako što ćete u veći, širi lonac staviti maslinovo ulje, češnjak i nasjeckane inćune. Zagrijte na srednje jakoj vatri često miješajući dok inćuni ne omekšaju, otprilike 2 minute. U međuvremenu, u većem loncu stavite grijati vodu za tjesteninu.
2. U umak dodajte masline, kapare i crvenu papriku, miješajte jednu minutu, a zatim dodajte pelate i passatu. Nastavite kuhati često miješajući, sve dok se umak malo ne zgusne i dobije tamnocrvenu boju. Maknite s vatre.
3. Kad voda za tjesteninu počne ključati, ubacite špagete i kuhajte dok ne bude
Foto: iamsummerjames, veggiessavetheday Instagram
brze večere, špageti