Nadrealizam

DRUGI SVIJET Nevjerojatne skulpture digitalnog umjetnika koje izgledaju kao stvarne instalacije

Ivana Mavrić

Foto: @chadknight Instagram

Foto: @chadknight Instagram

Njegova fotorealistična djela naišla su na veliki odjek te su se mnogi pitali je li zaista riječ o stvarnim skulpturama, dok su neki čak i poželjeli otputovati ne bi li ih vidjeliChad Knight vizualni je umjetnik iz Oregona koji pomoću 3D tehnike stvara očaravajuće divovske skulpture. Njegov jedinstveni pristup digitalnom stvaralaštvu zbunio je mnoge: radovi izgledaju toliko realno da navode na mišljenje kako je zaista riječ o stvarnim skulpturama.


“Moja umjetnost je poput kodiranog dnevnika kojeg mogu podijeliti javno”, rekao je umjetnik u intervjuu za časopis Klassik, navodeći kako mu istraživanje 3D projekata omogućava kreativno izražavanje. Koliko je plodonosan njegov rad govori činjenica kako umjetnik svakog dana objavljuje novu kreaciju na svom Instagram profilu. Njegova fotorealistična djela naišla su na veliki odjek te su se mnogi pitali je li zaista riječ o stvarnim skulpturama, dok su neki čak i poželjeli otputovati ne bi li ih vidjeli uživo.


Neobični digitalni crteži isprepliću se u meditativnom i gotovo frenetičnom impulsu stvaralaštva vodeći nas kroz pustinje i mora nekih unutarnjih prostranstva. Ove nadrealne krajolike nastanjuju nestvarna i pomno razrađena bića poput pustinjskih divova, žena koje izranjaju iz mora ili se pak uzdižu nad pustim vizurama nekog drugog svijeta. Digitalne instalacije djeluju kao da su i same u vječnom procesu stvaranja: “Iskon”, “Obnova”, “Otpuštanje” i “Poklon” samo su dio bogatog stvaralaštva, nadrealnih misaonih skulptura koje nas navode da iznova propitujemo stvarnost.Foto: @chadknight Instagam