Muzej bez mape

DIGITALNI MUZEJ U TOKIJU Uronite u svijet umjetnosti koja oživljava pred vašim očima

Ivana Mavrić

Foto: @teamlab_borderless Instagram

Foto: @teamlab_borderless Instagram

Najposjećeniji muzej na svijetu mjesto je rađanja umjetnosti u sasvim novoj formi stvarnostiJapanska prijestolnica mjesto je najneobičnijih doživljaja, a na samom vrhu liste top mjesta koja morate posjetiti u Tokiju našao se najposjećeniji muzej na svijetu kojeg je samo u prvoj godini otvaranja istražilo nevjerojatnih 2,3 milijuna posjetitelja.


TeamLab Borderless digitalni je tematski muzej koji nudi interaktivno iskustvo uranjanja u bezgranični svijet umjetnosti što oživljava pred vašim očima. Osnovao ga je umjetnički kolektiv, točnije interdisciplinarna grupa umjetnika, programera, inženjera, matematičara i arhitekata s ciljem stvaranja digitalne platforme za istraživanje novog odnosa između čovjeka i prirode kroz umjetničke forme: “Nema granica između nas i prirode; mi smo u njoj i ona je u nama. Sve oko nas egzistira u dugom, krhkom, ali tako čudesnom kontinuitetu života”, kažu njegovi osnivači.
Svijet bez granica


Muzej bez mape, kako ga nazivaju, nudi jedinstveno interaktivno iskustvo i doživljaj neke drugačije, alternativne stvarnosti u čijoj kreaciji sudjeluju i sami posjetitelji. Ovaj je prostor poput praznog slikarskog platna gdje se umjetnost rađa u zasebnoj formi koja gotovo da ima vlastitu svijest: digitalne slike oživljavaju pred vašim očima, pomiču se kroz prostorije i međusobno komuniciraju isprepletene u kreaciji vrlog novog digitalnog svijeta koji ruši i pomiče našu percepciju stvarnosti.

Video:Foto: Instagram


digitalni muzej tokio, japan