Skriveni biser Ciklada

DESTINACIJE IZ SNOVA Ovog ljeta svi putevi vode na Paros, čarobni grčki otok užitaka

Ivana Mavrić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ovo je otok koji nudi najbolje od svih svjetova: šarm tradicionalnog života ribarskih sela, avanturističke vodene sportove i ludi noćni životU srcu Egejskog mora nalazi se skroviti otok očaravajućeg krajolika, s čarobnim uvalama, kristalno čistim morem i beskrajnim pješčanim plažama koje pozivaju na odmor iz snova. Par ili Paros skriveni je kutak raja u kojem ćete pronaći šarmantna mala ribarska sela, prekrasne manastire, drevne spomenike i taverne u kojima lokalci provode lijena poslijepodneva.


Kažu da je Paros ono što je Mikena bila prije 20 godina: ondje se život odvija sporije, u opuštenoj atmosferi kojoj ne nedostaje životne radosti i poznatog grčkog šarma. Stoga ni ne čudi zašto je upravo ovaj skriveni grčki dragulj proglašen kao idealna destinacija za bijeg iz ljetne vreve.


Bijele kamene ulice prošarane su pitoresknim kućicama i mirisnim raslinjem, a ovaj skriveni dragulj Ciklada poznat je po očaravajućim plažama na kojima jutra možete provesti opuštanjem u azurnom moru, a oni nemirnog duha mogu se okušati u jedrenju na dasci ili pak jahanju konja duž pješčane plaže, iskustvu koje se pamti.Otok brojnih užitaka


Paros je otok koji nudi najbolje od svih svjetova: dane provedite lutajući bijelim kamenim ulicama otoka, istražujući povijesne znamenitosti te nepregledne vinograde i maslinike. Iskusite šarm malih ribarskih sela koja čuvaju duh tradicionalnog života, a dan završite uz romantičnu večeru u grčkoj taverni, ispijanju koktela u jednom od brojnih sunset barova te ludom noćnom provodu kojeg na ovom otoku ne nedostaje u ljetnim mjesecima.


Na otoku se nalazi jedno od najljepših mjesta u Cikladima, šarmantno ribarsko selo Naousa s očaravajućim bijelim kućicama, brojnim buticima i prekrasnim plažama koje navečer oživljava u živahnom ritmu koji privlači brojne turiste i svjetski jet set.


Jedno je sasvim sigurno, nanese li vas put u Paros, sigurno ćete se uskoro poželjeti vratiti.
Foto: Instagram


putovanja, grčka, paros