Otok vulkanske ljepote

DESTINACIJE IZ SNOVA Nezaboravno ljeto na Santoriniju, otoku s najljepšim zalaskom sunca

Ivana Mavrić

Foto: @izkiz Instagram

Foto: @izkiz Instagram

Santorini je zaista otok koji će vas osvojiti na prvi pogled, a ove prekrasne fotografije najljepša su pozivnica za grčko ljeto okupano suncemČarobni grčki otok poznat po prepoznatljivim bijelim kućama s plavim krovovima spada u jednu od najljepših europskih destinacija i poznato je romantično odredište zaljubljenih parova i mladenaca.


Santorini, poznat i kao Thera, svoj jedinstveni izgled duguje jednoj od najvećih vulkanskih erupcija u povijesti zbog koje se vulkan urušio u sebe i tako stvorio prekrasan i neobičan otok prepun klifova koji pružaju nezaoboravan pogled na Egejsko more. No, neobična priča o njegovom porijeklu nastavlja se kroz mitove i legende koji kažu kako je upravo ovaj otok bio lokacija legendarne Atlantide, što samo dodaje njegovoj tajanstvenosti i čaroliji.

Santorini je u ljetnim mjesecima prava turistička meka s ponudom brojnih uzbudljivih sadržaja poput vožnje brodićem okolo otoka, planinarenja na vrh vulkana na obližnjem otoku Nea Kameni, posjeta vjetrenjačama i svjetioniku Akrotiri ili pak šetnje brojnim vinogradima gdje ćete pronaći najslađa grčka vina.


Za uživanje u očaravajućoj ljepoti Santorinija dovoljno je prošetati njegovim gradićem Thira gdje ćete pronaći prepoznatljive bijele kuće s plavim krovovima, a za luksuzno opuštanje otputite se u Astarte Suites gdje ćete uživati u koktelima uz infinity bazen s kojega se pruža nezaboravan pogled na kristalno, čisto more u najintenzivnijim bojama koje možete zamisliti.No, ono po čemu je Santorini najpoznatiji jest očaravajući pogled s mjesta Oui na kojem ćete doživjeti najljepši zalazak sunca kojeg ćete pamtiti do kraja života. Santorini je zaista otok koji će vas osvojiti na prvi pogled, a ove prekrasne fotografije najljepša su pozivnica za grčko ljeto okupano suncem.Foto: Instagram


putovanja, santorini, grčka