Prirodni fenomen

DESTINACIJE IZ SNOVA Čarobno ružičasto jezero u australskoj uvali ostavit će vas bez daha

Ivana Mavrić

Foto: @hobopeeba Instagram

Foto: @hobopeeba Instagram

Australija je zemlja poznata po prirodnim ljepotama, a među njima krije se jedan zaista poseban draguljDa priroda zaista stvara prave čarolije, potvrđuje i ovaj ružičasti dragulj skriven na obalama Zapadne Australije. Hutt Lagoon Pink Lake slano je jezero smješteno blizu grada Gregory koje se proteže duž 14 kilometara, a svoju prekrasno ružičasto-crvenu boju duguje algama nazivaDunaliella salina. One su, naime, otporne na sol i bogate beta karotenom koji pomaže u zaštiti od utjecaja sunčeve svjetlosti.


Neobična laguna mjesto je najveće plantacije mikroalgi u svijetu- duž nje proteže se 250 hektara umjetnih jezera specijaliziranih za uzgoj algi koje se, između ostalog, zbog svojih antioksidativnih svojstava koriste i u kozmetičkoj industriji.


Ovaj prekrasan fenomen zaista djeluje kao mjesto iz snova- jezerima se prelijevaju različite nijanse ružičaste i crvene boje, a ponekad i žute i plave. Obalu prekriva ružičasta sol čiji kristali blistaju poput snijega na suncu, a neobični prizori stvorit će u vama osjećaj kao da ste unutar čarobne, apstraktne slike. Stoga, nanese li vas put ikad u Australiju, ne zaboravite posjetiti Hutt Lagoon ružičasto jezero. Do tada, uživajte u ovim prekrasnim prizorima.

Foto: @hobopeeba, westernaustralia, wheresshelly, caravantraveledu, sanni.footloose, australiascoralcoast, overseasstudentsaustralia Instagram


ružičasto jezero, australija, putovanja