"Comfort food"

Chilli pečena bundeva s javorovim sirupom, orasima i feta sirom savršen je jesenski obrok

P. N.

Isprobajte ovaj prekrasan jesenski recept koji će probuditi sva vaša osjetila



Pronašli smo novi način pripreme bundeve koji će vas oduševiti svojim okusima. Karamelizirana bundeva u kombinaciji sa chilli začinom probudit će sva vaša osjetila. A za potpuni užitak razbacajte malo feta sira i nasjeckanih oraha- i jesen može početi


Sastojci:


1 kg bundeve po izboru




2 crvena luka, nasjeckana na kolutiće


¼ šalice grubo nasjeckanih oraha


3 žlice javorovog sirupa, meda ili smeđeg šećera


3 žlice maslinovog ulja


1 žlica chilli začina ili po ukusu (okus će biti blaži kad se prepeku)


½ žličice soli


Prstohvat crnog papra


Dodaci (opcionalno):


¼ šalice feta sira


svježa čili papričica, tanko nasjeckana


peršin, sitno nasjeckan


Priprema:


1.Pećnicu zagrijte na 200°C.


2.Bundevu ogulite i nasjeckajte na kockice veličine 2.5 cm. Odvojite sjemenke i isperite vodom pa stavite sa strane.


3.Na veliki pladanj za pečenje stavite kockice bundeve, sjemenke, orahe, i luk. Poškropite maslinovim uljem i javorovim sirupom i sve dobro promiješajte kako bi se ujednačeno ispeklo.


4.Bundevu začinite chilli začinom, solju i paprom.


5.Pecite 25 minuta ili dok bundeva ne dobije smeđu boju. Promiješajte nakon 15 minuta pečenja.


6.Izvadite iz pećnice, prekrijte feta sirom, svježom čili papričicom i peršinom.





Izvor: recipetineats.com


Foto: recipetineats.com