Humanitarna akcija

Bili smo na prvom Svjetskom prvenstvu u tucanju Polićevih jaja. I bilo je genijalno

Slavica Mrkić Modrić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Jaja što ih je donirao OPG Polić Alen, ili najpoznatiji uzgajivač kokoši među pjevačima, i napoznatiji pjevač među uzgajivačima koka nesilica Alen Polić, bila su skuhana i po cijeni od 10 kuna ponuđena svakom tko je došao u »Peek&Poke« i poželio se natjecati na ovom jedinstvenom prvenstvuRIJEKA Eva Dominković, u riječkoj će povijesti ostati zabilježena kao pobjednica prvog Svjetskog prvenstva u tucanju Polićevih jaja, što je upriličeno u Muzeju djetinjstva »Peek&Pokea«.


Drugoplasirana na ovom, nesvakidašnjem sportskom događanju je Andrea Zuzić, a treće tvrdo jaje imao je Flavio Bernes.


No, poredak je na ovom natjecanju zapravo bio najmanje bitan.
Cilj organizatora, Humanitarne udruge »Koga briga«, bio je šireći dobre vibracije, stvarajući dobru zabavu stvoriti i donaciju koju su namijenili riječkom Prihvatilištu za beskućnike »Ruže sv. Franje«.


Računica je bila vrlo jednostavna – jaja što ih je donirao OPG Polić Alen, ili najpoznatiji uzgajivač kokoši među pjevačima, i napoznatiji pjevač među uzgajivačima koka nesilica Alen Polić, bila su skuhana i po cijeni od 10 kuna ponuđena svakom tko je došao u »Peek&Poke« i poželio se natjecati na ovom jedinstvenom prvenstvu.


Da sva jaja budu kuhana baš kako trebaju biti tj. da niti jedno nema ni naznaku pukotine, a kamo li pukotinu na sebi, brinuo se Luka Brnčić, dopredsjednik Udruge i autor nagrada – stiliziranih jaja što su ih najbolji dobili kao znak sjećanja na događanje, a i zato jer su bili najbolji.


Šalu, na stranu, nije to bilo »tek tako prvenstvo«. Znalo se tu i tko kuha, i tko boja, i tko vodi, i tko svira, i tko kontrolira i sve.Recimo, za doping kontrolu su bili zaduženi Albert Sirotich i Sanja Polić. Bojati jaja mogao je tko god je i kako god je želio, ali sve je to Marta nadgledala budnim okom. DJ Sale For Love davao je ritam zbivanju, a Ernest Marinković proveo sve nazočne i žive, i plišane kroz cijelo događanje. Kako? Pa, sebi svojstveno – šarmantno i s puno duha.


Goran Vignjević, sudac natjecanja nije baš imao nekog posla jer pravila su bila jasna – tuc, tuc i čije jaje preživi, taj ide dalje, a natjecatelji skloni fer igri, pa na jajodromu nije bilo nikakvih problema.


Kako na natjecanju godine nisu bile važne, skupilo se tamo šaroliko društvo, a pobjednica, vjerovali ili ne, nema niti pet godina. Iskreno, ne znamo točno koliko jer se damu ne pita za godine, ali znamo da je nagrada otišla u prave ruke. Šarmantna vesela curica koja je natjecateljima prije službenog dijela natjecanja otpjevala i pjesmicu »Nije lako bubamarcu…«.


Pomogla joj je još mlađa Leona, pa je pozornicom »Muzeja djetinjstva« proletio i jedan »Kokolo«. A tek kad su ostvarile duet pa su i suci, i natjecatelji, i treneri, i »plišići« postali prateći vokali njihovom »Kad si sretan, lupi tada dlan o dlan«, e, to se ne može prepričati, to je trebalo vidjeti. Istina lupalo se jaje od jaje ali »koga briga«, dođe na isto – na veselje.


Uglavnom, tko je propustio prvo Svjetsko prvenstvo u tucanju Polićevih jaja, morat će pričekati idući Uskrs, jer organizatori su ga svrstali u tri kapitalna godišnja projekta.


Prisjetimo se, prvi je humanitarni plivački maraton »Od Prasca do Prasca«, drugi je humanitarno pjevanje na Badnjak na Korzu, a treće ovo o kojem pričamo.


– Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ove humanitarne akcije, Alenu na jajima, Svetozaru Niloviću Tozi što nas je »udomio« i svima ostalima koji su sudjelujući u organizaciji ili pak u natjecanju učinili ovo Svjetsko prvenstvo uistinu svjetskim, kazao je Kristian Sirotich, dopredsjednik HU »Koga briga«.


Pa, do idućeg tucanja!