Nova nijansa plave

BEAUTY TREND Zašto će ‘scandi blonde’ biti najpoželjnija boja za kosu ovog proljeća i ljeta

P. N.

Foto: @hairbynikkio/ kopenhagenstreetstyle Instagram

Foto: @hairbynikkio/ kopenhagenstreetstyle Instagram

Upravo je ovu nijansu kao najpoželjniju boju za ljeto najavio i londonski 'kralj frizura' Larry King, jedan od najpopularnijih stilista u svijetu frizuraPlavuše znaju koliko je truda potrebno za održavanje boje za kosu, a kad je riječ o nijansama plavih tonova, trendovi se vrlo često mijenjaju.


Posljednjih nekoliko sezona uvjerljivo su prevladavali hladniji, ledeni i srebrni tonovi. No ljeto 2019. obilježit će nešto drugačija nijansa- dolazi nam ‘scandi blonde’ trend kojeg smo često viđali na skandinavskim street style ljepoticama tijekom tjedna mode u Stockholmu i Kopenhagenu.


Upravo je ‘scandi blonde’ nijansu kao najpoželjniju boju za ljeto najavio i londonski ‘kralj frizura’ Larry King, jedan od najpopularnijih stilista u svijetu frizura koji uživa povjerenje mnogih celebrity klijentica.
Nijansa se postiže kombiniranjem toplih i hladnih tonova te se time stvara savršeni balans i prirodni look, suprotno pretjerano hladnim ili pak izražajno toplim nijansama plave. Frizeri se slažu kako je povratak u prirodnu nijansu sada puno lakši zahvaljujući inovativnoj tehnici koja se naziva ‘root stretch’ pomoću koje ćete izbjeći mjesece skrivanja izrasta. Jednostavnom tehnikom dodavanja nekoliko suptilnih ‘izblajhanih’ pramenova postići ćete prirodniju tranziciju iz scandi plave u svoju prirodnu boju.Stoga, nema razloga da i sami ovog proljeća i ljeta ne iskušate ovu trendi nijansu i postanete scandi plavuša, makar na nekoliko mjeseci.Izvor: glamourmagazine.co.uk


Foto: Instagram


frizure, popularne frizure 2019, scandi blonde