Kriza vlasti

U petak sjednica Vlade, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa upravo iznosi odluku o aferi Karamol

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Povjerenstvo upravo objavljuje odluku o tome je li prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti i bio u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa svoje supruge i svoga prijatelja, savjetnika mađarske naftne tvrtke MOL, Josipa PetrovićaZAGREB Sjednica Vlade bit će sazvana za petak, 17. lipnja, potvrđeno je Hini iz Banskih dvora u srijedu.


Sjednice Vlade premijera Tihomira Oreškovića uobičajeno su srijedom, no za danas sjednica nije sazvana zbog toga što se održava sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, navode Banski dvori.


Povjerenstvo upravo iznosi odluku o tome je li prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti i bio u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa svoje supruge i svoga prijatelja, savjetnika mađarske naftne tvrtke MOL, Josipa Petrovića.
U četvrtak je na dnevnom redu sjednice Hrvatskoga sabora zahtjev 42 zastupnika Domoljubne koalicije da se izglasa nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću tako da će sjednica Vlade biti sazvana za petak, najvjerojatnije u 11 sati, objašnjavaju iz Banskih dvora.


Ako Sabor u četvrtak izglasa nepovjerenje Oreškoviću, on i Vlada podnose ostavku i postaju tehničkom Vladom, odnosno obavljaju tehničke poslove do imenovanja nove Vlade.