Obljetnica vojne akcije

Traje svečana proslava obljetnice Oluje u Kninu

P. N.

Foto Hrvoje Jelavić PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavić PIXSELL

Govor na glavnom kninskom Trgu Ante Starčevića održat će i umirovljeni general Ante GotovinaHrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu oslobodilačke operacije Oluja.


NOVO! 11:01 – Andrej Plenković održao je u Kninu važan državnički govor: ‘Žalimo zbog svakog nespriječenog zločina prema Srbima. Pomirba se može graditi samo na istini’. Više pročitajte OVDJE.


NOVO 10:44 – Ante Gotovina je poručio kako  ‘gradimo zemlju koja brine o manjinama i u kojoj svi uživaju sigurnost i slobodu’. Više pročitajte OVDJE.
NOVO! 10:17 – Zajednički vijenac žrtvama polažu Zoran Milanović, Gordan Jandroković, Andrej Plenković i umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina.


NOVO! 9:45 – Muškarci u majicama HOS-a zaustavljeni su od strane vojne policije stotinjak metara dalje od poprišta svečanosti. Više pročitajte OVDJE.


Hrvoje Jelavic/PIXSELL


NOVO! 9:42 – Počela je proslava u Kninu, intonira se državna himna. Zvonjavom kninskih crkvenih zvona obilježava se ulazak pripadnika Hrvatske vojske u Knin tijekom VRO “Oluja”. Bit će pročitana povjesnica o Oluji te imena poginulih i nestalih pripadnika VRO “Oluja” kada je predviđen i prelet dva borbena zrakoplova MiG 21.


Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević


Prije toga je izvršen prijavak Predsjedniku Republike Hrvatske i vrhovnom zapovjedniku OSRH-a Zoranu Milanoviću.


Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL


N1 javlja kako je u Knin je stigao i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras koji je na obilježavanju Bljeska u Okučanima bio u majici HOS-a, a zbog čega je predsjednik države Zoran Milanović otišao s obilježavanja. Maras je danas u majici specijalne policije, no u njegovom društvu je nekoliko muškaraca s grbom HOS-a.