Nova inicijativa

Škoro pokreće političku akademiju. Zvat će se “Politička akademija Domovinskog pokreta Miroslava Škore”

Hina

Miroslav Škoro / snimio Davor Kovačević

Miroslav Škoro / snimio Davor Kovačević

Kažu iz Domovinskog pokreta da će njihova akademija okupiti "najeminentnije političare-svjedoke vremena, ekonomiste, povjesničare, demografe, kao i odabrane predavače iz dijaspore".Domvinski pokreće svoju političku akademiju, piše Večernji list.


Predsjednik Političke akademije Domovinskog pokreta Miroslava Škore, kako joj je puni naziv, bit će Milan Vrkljan, koji je ujedno i predsjednik Škorina Kluba zastupnika u parlamentu.


– Puno puta u posljednjih šest mjeseci na sastancima s našim pristalicama ili članovima otvaralo se pitanje koji svjetonazor, koju ideologiju, koje politike planira provoditi Domovinski pokret kao parlamentarna stranka. Meni je od prvog kontakta s Miroslavom Škorom postalo jasno da moramo biti pokret u punom značenju te riječi, sa široko zastupljenim svim svjetonazorskim razmišljanjima i politikama, od konzervativne, demokršćanske, liberalne do hrvatske svjetonazorske lijevo-socijalne politike – objasnio je Milan Vrkljan kako će Domovinski pokret “kroz snažno domoljublje, istinski nacionalizam i socijalnu osjetljivost” voditi politiku u kojoj će se “naći i starčevićanci, radićevci i tuđmanovci”.  – Temeljem te politike, svi građani Hrvatske, bez obzira na svjetonazor, vjeru, političko opredjeljenje ili socijalno mjesto u društvu, moraju Hrvatsku osjećati kao svoju domovinu – govori Vrkljan i dodaje da je upravo Politička akademija prvi, možda i najvažniji, korak u tom smjeru.
Kažu iz Domovinskog pokreta za Večernji i da će njihova akademija okupiti “najeminentnije političare-svjedoke vremena, ekonomiste, povjesničare, demografe, kao i odabrane predavače iz dijaspore”.


Već je upućen poziv predsjednicima ogranaka stranke da s članstvom razgovaraju o otvaranju Političke akademije kako bi se na vrijeme prijavili za pohađanje jer edukacija je prije svega zamišljena za one koji se dosad nisu bavili politikom. Neće ih se ondje, međutim, kažu u Domovinskom pokretu, učiti kako se političar postaje, iako će se raditi i na političkoj pismenosti, već predstaviti razni konteksti unutar kojih bi Pokret trebao djelovati.


Na pitanje tko će biti neki od prvih predavača Akademije te kad se mogu očekivati prva predavanja kažu sljedeće:


– Zasad s imenima još ne bismo izlazili javno jer su to još uvijek ideje i želje. Vidjet ćemo.


Opširnije OVDJE