Lokalni stožeri javljaju

Nakon objave Stožera još jedna novozaražena osoba u Istri i osam slučajeva u Požeško-slavonskoj županiji

P. N.

Foto Davor Puklavec PIXSELL

Foto Davor Puklavec PIXSELL

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije večeras je objavio dopunjenu listu s još tri novooboljela, od 94 obrađena uzorka, pa je tako u subotu ukupno registrirano osam slučajeva zaraze koronavirusomIza Hrvatske je rekordni dan po broju novooboljelih – u posljednja 24 sata zabilježeno je 96 novih slučajeva pa je broj trenutno aktivnih 728. Još je 88 osoba na liječenju, s četiri pacijenta su na respiratoru. U 24 sata testirano je 1.465 osoba.


NOVO! 22:25 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije večeras je objavio dopunjenu listu s još tri novooboljela, od 94 obrađena uzorka, pa je tako u subotu ukupno registrirano osam slučajeva zaraze koronavirusom.


Od sinoć do subote navečer ukupno je registriran 21 slučaj.
Prije toga, u četvrtak poslijepodne potvrđeno je 25 slučajeva zaraze koronavirusom.


Trenutno je u toj županiji pod liječničkim nadzorom ukupno 66 zaraženih osoba.


NOVO! 17:34 U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije analizom briseva na koronavirus protekle noći potvrđena je jedna novozaražena osobu, a danas su potvrđena još dva pozitivna brisa, priopćio je u subotu poslijepodne županijski Stožer civilne zaštite.


U  jednom od dva nova slučaja, riječ je o dolasku poslovne osobe iz Srbije dok je u drugom slučaju riječ o kontaktu s već dokazanom COVID-19 pozitivnom osobom.


“Ova dva slučaja nemaju veze sa slučajem zaražene žene iz Umaga”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.


Dodao je da je u međuvremenu izvršen povrat jedanaest poslovnih ljudi iz SAD-a u matičnu državu. Od njih jedanaest dvije su osobe bile pozitivne na COVID-19, no svi su oni izolirani te su još u četvrtak prevezeni iz smještajnog objekta u kojem su boravili, u objekte koji su osigurani za mjere samoizolacije tijekom turističke sezone.


NOVO! 17:22 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je u subotu o pet novih slučajeva zaraze koronavirusom čime se broj aktivnih slučajeva popeo na 63.


U izvješću za medije poslanom u 16,30 sati, Stožer najavljuje kako će tijekom dana biti ažuriran točan broj zaraženih osoba.


Na području Požeško-slavonske županije do sada je na koronavirus testirano više od 2.000 osoba. Zbog naglog rasta broja oboljelih županijski stožer civilne zaštite do daljnjeg je zabranio ulazak u domovi za stare i nemoćne.


NOVO! 15:30 – U Karlovačkoj županiji dvoje je novooboljelih od Covoda-19 i to po jedna osoba u Karlovcu i Ogulinu, a njihovi se slučajevi analiziraju epidemiološki, priopćio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.


U Ogulinu je zaraza potvrđena kod mlađeg muškarca koji je u samoizolaciji od 28. lipnja, zbog čega za taj slučaj nema novih kontakata koje bi trebalo epidemiološki obraditi.


U Karlovcu za jučer otkrivena dva slučaja i jedan današnji traje epidemiološka obrada, traži se izvor zaraze, i za sada je u samoizolaciji 15 njihovih kontakata.


U proteklih  tjedan dana u Karlovačkoj županiji je na koronavirus pozitivno 17 osoba i to deset iz Karlovca, šest iz Ogulina i jedan iz Slunja.


NOVO! 14:30 – Na području Krapinsko-zagorske županije je, nakon četiri dana bez novooboljelih, evidentirana još jedna osoba pozitivna na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.


Novozaražena osoba je s područja Općine Veliko Trgovišće.


Trenutno je u Krapinsko-zagorskoj županiji četiri aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.


NOVO! 13:27 – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 7 novih slučaja zaraze koronavirusom. Sve osobe su iz Dubrovnika i prema dostupnim podacima svi su se zarazili na jednom okupljanju u Zagrebu, javili su iz Stožera. Prema nepotvrđenim informacijama, svi su bili na svadbi u Zagrebu.


NOVO! 12:59 – U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od Covida -19, s područja je grada Kutine, a izvor zaraze je poznat, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.


Svi kontakti stavljeni su pod zdravstveni nadzor u samoizolaciju.


NOVO! 12:12 – U Primorsko-goranskoj županiji zaražene su još dvije osobe.


NOVO! 11:37Grad Zagreb bilježi još 36 novih slučajeva zaraze, a provedeno je 340 testiranja. 21 novooboljelu osobu čine kontakti ranije oboljelih osoba, šest novooboljelih osoba povezano je sa boravkom u noćnim klubovima, jedan je slučaj uvezen iz Njemačke/Austrije, a za osam novooboljelih se još ne zna izbor zaraze. Zagrebačka županija, pak, ima četiri oboljela više u zadnja 24 sata.


NOVO! 11:33Splitsko – dalmatinska županija ima jednu novooboljelu osobu u Makarskoj, a u KBC-u Split je preminuo muškarac u dobi 75-godina koji je bio na respiratoru.


NOVO! 11:31 – u Općoj bolnici Zadar preminula je muška osoba u dobi 85 godina. Muškarac je primljen u bolnicu zbog druge bolesti, kad mu je utvrđena zaraza koronavirusom.


U Zadarskoj županiji su još dvije osobe zaražene.


NOVO 11:21 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji još je dvoje novozaraženih od koronavirusa – obje su osobe iz Županje.


NOVO! 11:00 – U Osječko-baranjskoj županiji u subotu je 14 novooboljelih od koronavirusa i svi su kontakti ranije zaraženih osoba, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite. Najviše pozitivnih nalaza, njih osam, je s područja Đakova, četiri iz Osijeka te po jedna osoba iz Strizivojne i Čepina, priopćili su iz Stožera.


Za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je, u protekla 24 sata, testirano 215 uzoraka, što je do sada među najvišim dnevnim brojem obrada, a pozitivno je bilo 14 nalaza.


NOVO! 10:10 –  U Ličko-senjskoj županiji dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, a riječ je o osobama iz Otočca koje su bliski kontakti ranije oboljelih osoba, izvijestio je Županijskih stožer Civilne zaštite. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.


U Ličko-senjskoj županiji ukupno je oboljelo 27 osoba od covid-19 od kojih je pet osoba pozitivno,  21 osoba je izliječena, a jedna je preminula.


NOVO! 9:51 – I danas je u Istri, kao i u petak,  jedna osoba pozitivna na koronavirus što je utvrđeno tijekom protekle noći u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije gdje su ispitivali uzorke briseva na covid-19, priopćeno je subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite.
Epidemiološka obrada je u tijeku, a kako se neslužbeno doznaje zaražena je ženska osoba iz Umaga, vlasnica obrta uslužne djelatnosti.
Zbog toga se, nakon novih testiranja, može očekivati povećani broj zaraženih osoba koje su bile s njom u u kontaktu.


Trenutno je u pulskoj Općoj bolnici hospitalizirano osam osoba, a više od 150 osoba u Istri je u samoizolaciji.


NOVO! 9:34 – Stožer Brodsko-posavske županije sazvao je izvanrednu konferenciju za medije da bi objavio da je tamo još 10 oboljelih. Osam pozitivnih su se zarazili na svadbi u Zagrebu. Nitko nije hospitaliziran i uglavnom je riječ o mlađim ljudima s blagim simptomima.


Pod nadzorom je tristotinjak kontakata oboljelih.