Primopredaja u škveru

Plenković u 3. maju: “Brodogradnja u Rijeci je održiva, svjedočimo uspjehu za gospodarstvo Rijeke i PGŽ”

Portal Novi list

Foto Marko GRACIN

Foto Marko GRACIN

Gradnja 733 je samoiskrcavajući brod za rasuti teret, za koji je ugovor potpisan s kanadskom tvrtkom Algoma Central CorporationU riječkom 3. maju danas se održava primopredaja broda za prijevoz rasutog tereta za kanadskog naručitelja Algomu.


Svečanosti prisustvuju brojni dužnosnici na čelu s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

Foto galerija: Plenković na primopredaji broda za Algomu u 3. maju Foto: Marko Gracin“Danas smo u 3. Maju na primopredaji broda za prijevoz rasutog tereta za kanadskog naručitelja Algomu.
Uz potporu i povjerenje Vlade te entuzijazam vodstva i radnika 3. Maja, pokazalo se da je gradnja brodova u Rijeci održiva.


Svjedočimo uspjehu za gospodarstvo Rijeke i PGŽ. “, napisao je Plenković na twitteru.Gradnja 733 je samoiskrcavajući brod za rasuti teret, za koji je ugovor potpisan s kanadskom tvrtkom Algoma Central Corporation.


Gradnju 733 bila je otkazana u listopadu 2018. godine, no početkom rujna prošle godine 3. maj je potpisao novi ugovor s kupcem o njegovu dovršetku, a nedugo nakon toga je Vlada riječkom brodogradilištu dala državno jamstvo za kredit za dovršetak toga broda