PRESKUPE KONTROLE

Građani Hrvatske više neće plaćati 200 eura za testiranje na koronavirus: Stožer najavio pojeftinjenje

P. N.

Photo: Daniel Kasap/POOL/HINA

Photo: Daniel Kasap/POOL/HINA

Naša je procjena da će cijena biti puno niža, a u petak ćemo imati sastanak ekspertne skupine na kojem će se predočiti cijene. Svi smo dobili zadatak da pripremimo sve ulazne troškove, rekao je Krunoslav CapakZAGREB – Na novinarski upit kada će konačno biti građanima omogućeni jeftiniji PCR testovi odgovorio je Krunoslav Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.


“Cijena je donesena u dogovoru s HZZO-om i to je bio jedan od prvih testova u ovom dijelu Europe, a u tom trenutku je bilo teško nabaviti i organizirati se.


Imali smo cijenu fomirane za druge virusne pretrage i onda se dogovorila cijena od 1500 kuna.
Naša je procjena da će cijena biti puno niža, a u petak ćemo imati sastanak ekspertne skupine na kojem će se predočiti cijene. Svi smo dobili zadatak da pripremimo sve ulazne troškove.


HZJZ je u prvih 2 mjeseca potrošio oko 5 milijuna kuna, to je bila krizna situacija, proveli smo natječaje za sve što nam je trebalo. Pretpostavljam da tako rade sve ustanove. Ne znam tko su dobavljači, ne znam ni za svoju ustanovu.


Ne znam sve dobavljače, ali znam da sve što je po zakonu provodimo javne natječaje”, dodao je Capak i zatim je na konkretno pitanje kada će jeftiniji testovi biti dostupni, hoće li to biti na jesen ili tek iduće godine, odgovorio:


– Ne to će biti vrlo brzo, daleko ranije, rekao je Capak.