Nakon 50 godina braka

Detalji tragedije u Malom Lošinju: 82-godišnji Talijan ubio suprugu, pa se bacio kroz prozor

Portal Novi list

Foto Goran Kovačić/Pixsell

Foto Goran Kovačić/Pixsell

Do tragedije je došlo u Ulici Josipa Kašmana, a stradali supružnici su stariji bračni par iz Italije, koji su prije nekoliko godina došli živjeti u Mali LošinjRano jutros u Malom Lošinju, oko 6.10 sati, muškarac je ubio ženu i zatim sebi presudio skokom kroz prozor.


Do tragedije je došlo u Ulici Josipa Kašmana, a stradali supružnici su stariji bračni par iz Italije, koji su prije nekoliko godina došli živjeti u Mali Lošinj.


Prema dosad poznatim informacijama, 82-godišnji E.P. hladnim oružjem ubio je svoju 72-godišnju suprugu V.I.J. Potom je skočio kroz prozor s drugog kata stambene zgrade u kojoj su živjeli.

Ekipa Hitne pomoći pri dolasku je pokušala reanimirati muškarca, no njihovi pokušaji ostali su bezuspješni.


Pred zgradom su nakon ovog tragičnog događaja ostali tragovi krvi.


Policija je ogradila mjesto događaja, a u stan su morali provaliti pa su u pomoć pozvani vatrogasci.


Oni su policijskim službenicima omogućili da u stan uđu kroz prozor.


Sin preminulog bračnog para rekao je da su u braku proveli 50 godina.“Prije dvadesetak godina dolazili smo u Lošinj na ljetovanje i jako nam se svidjelo. Prije sedam godina roditelji su dobili povoljnu priliku za klupnju stana pa smo se napokon tu i doselili.


Roditelje sam zadnji put vidio jučer popodne i sve je bilo u redu. Ništa nije upućivalo na nikakav problem.


Ni sam ne znam što se točno dogodilo. Znam da sam jutros rano dobio poziv i kad sam došao pred stan, na ulici sam zatekao mrtvog oca kako leži, rekao je za 24 sata sin talijanskih supružnika Vasil Perret.Njegov je otac prije dvije godine, dok mu je supruga bila u Italiji, pokušao počiniti samoubojstvo, rezanjem žila. Zbog toga je završio na psihijatriji, a neko je vrijeme bio na terapiji lijekovima.


“Tata je neko vrijeme bio u bolnici, ali nakon toga nisam primijetio da je pokazivao ikakve značajne probleme. Nikad nije bio nasilan. U šoku sam i čekam da mi policija javi što se točno dogodilo, rekao je Vasil Perret za 24 sata.


Ovo je već drugo ubojstvo ove godine u Malom Lošinju. Psihički rastrojen muškarac u veljači je nožem izbo šesnaestogodišnju djevojku, nakon što je upao u kuću u kojoj je živjela s roditeljima. Slučaj je prestravio Hrvatsku.