Bravo dečki!

Zlatni hrvatski odbojkaški vratili su se s MI: “Drago nam je da smo pokazali svima u Hrvatskoj da vrijedimo”

Hina

Foto Hrvatski odbojkaški savez

Foto Hrvatski odbojkaški savez

Vjerujte mi, ovi dečki su stvarno jako dobri i vrlo brzo ćemo se opet veseliti - rekao je Neven Šavora iz HOO-aZAGREB  Hrvatski odbojkaški reprezentativci stigli su u Zagreb s najsjajnijim zlatnim odličjem osvojenim na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu, čime su ostvarili jedan od najvećih odbojkaških uspjeha u hrvatskoj povijesti.


Dobro raspoložena reprezentacija uz ovacije je dočekana u Hrvatskom odbojkaškom savezu, gdje su, iako vidljivo umorni od višesatnog leta iz dalekog Alžira, podijelili dojmove i sreću nakon osvojenog zlata, ali i najavili nove izazove koji ih očekuju.


„Vratili smo se i Alžira sa zlatom oko vrata. Ovo je nakon dobrog rezultata u Europskoj ligi još jedan pokazatelj da rastemo. Drago nam je da smo pokazali svima u Hrvatskoj da vrijedimo te da mogu računati na nas. Ponosni smo, sretni smo, imamo jednu mladu momčad koja je kliknula zajedno s novim stručnim stožerom. Pred nama su sada kvalifikacije za Europsko prvenstvo, cilj nam je plasirati se te otići što je dalje moguće. Želimo se zahvaliti svima koji su bili uz nas i idemo dalje trenirati, raditi“, istaknuo je kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Marko Sedlaček.
Hrvatska je svoju prvu mušku odbojkašku medalju na Mediteranskim igrama osvojila davne 1997. godine u Bariju, kada su hrvatski reprezentativci u borbi za broncu svladali Italiju, odbojkašku zemlju od koje svi suparnici drhte. Talijane su na ovogodišnjim MI u alžirskom Oranu Hrvati pobijedili već u polufinalu s 3-1. Potom je u finalu stradala Španjolska s 3-0, reprezentacija koja je od Hrvatske izgubila već četvrti susret za redom u posljednjih mjesec dana.


„Što reći osim veliko hvala dečkima koji su nas svojim trudom, radom i rezultatom uveseljavali kroz ovaj period Mediteranskih igara te okrunili to zlatom koje smo svi sanjali. Moram napomenuti da se radi o izuzetno potentnoj mladoj momčadi u koju smo ulagali, vjerovali u zadnjih četiri godine. Doveli smo i najboljeg trenerskog stručnjaka te je sve skupa rezultiralo ovakvim rezultatom.” izjavio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.


Neven Šavora je ispred Hrvatskog olimpijskog odbora također o svemu govorio biranim riječima.


„Čestitam dečkima na sjajnim utakmicama koje su odigrali na Mediteranskim igrama. Osobno sam uspio pogledati dvije utakmice u Oranu, ova reprezentacija izgleda moćno i dobro. Rekao bih da je ovo jedan zajednički projekt Hrvatskog odbojkaškog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora gdje smo prije otprilike šest godina krenuli zajednički ulagati u djevojke i momke. Naš projekt i dalje traje, mi ne stajemo tu već idemo dalje i nadamo se još većim uspjesima. Vjerujte mi, ovi dečki su stvarno jako dobri i vrlo brzo ćemo se opet veseliti“.


Hrvatska muška reprezentacija na Mediteranskim igrama, koja je osvojila zlatnu medalju i upisala se u povijest hrvatskog sporta, igrala je u sastavu: Bernard Bakonji, Petar Višić, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Stipe Perić, Petar Đirlić, Tomislav Mitrašinović, Hrvoje Pervan, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić i Ivan Zeljković. Izbornik Hrvatske je Cedric Enard, pomoćni trener je Tomislav Ćošković dok je kondicijski trener Gael Querin. Fizioterapeut je Luka Penga, skaut Antonello Andriani, a team manager Frane Žanić.