Reagiranje

Zdenko Košutić: ‘Nisam bio uključen u nikakav šverc oružja’

P. N.Dana 21. studenog 2019. godine na portalu Novlist.hr objavljen je članak pod naslovom “Istraga o ilegalnoj nabavi oružja; Šestorica prijavljena zbog šverca oružja u helikopteru”.


U naprijed citiranom članku navedeno je slijedeće: “Portali neslužbeno navode i imena šestorice umiješanih u ovaj šverc oružja iz Vojne baze u Zemuniku. Riječ je, kažu, o vojnim pilotima Ivanu Krizmanu, Zdenku Košutiću i Domagoju Nekiću, dok su od civila prijavljeni Mišel Pavlović iz Bibinja, te bivši dogradonačelnijk Zadra Ivica Vlakić i Mladen Bencun iz Zadra.”


Riječ je o potpuno neistinitim, netočnim i neprovjerenim informacijama budući da bojnik Zdenko Košutić nije bio uključen ni u kakav šverc oružja niti je to čime dokazano.
Obzirom na navedeno, a temeljem odredbi čl. 40 i čl. 41. Zakona o medijima, gospodin Zdenko Košutić zahtijeva objavu ispravka objavljene informacije, bez promjena teksta ovoga Zahtjeva, na istom ili istovrijednom mjestu, na način da se iz naslova ispravka vidi kako se radi o ispravku objavljene informacije iz predmetnog članka.


Zdenko Košutić 


U Zadru, 9. prosinca 2019. godine po punomoćniku Branimiru Zorici, odvjetniku