SNS

Vučić najavio preustroj stranke: “Spremam povijesni rez”

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Aleksandar Vučić tvrdi da je "potrebno sebe preispitati" i napraviti viši oblik organizacijeVođa vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i aktualni šef države Aleksandar Vučić najavio je u petak “povijesni rez” i kadrovsku rekonstrukciju stranke, nakon što je ranije potvrdio da započinje stvaranje “narodnog pokreta” za Srbiju, ustvrdivši da to neće značiti ukidanje SNS-a.


Vučić je na Središnjem odboru SNS-a rekao da će na predstojećoj skupštini naprednjaka, koju najavio za 27. svibnja, biti napravljen “povijesni rez” i kadrovska rekonstrukcija “jer voditi zemlju i stranku nije uvijek isto”, pa je zato “potrebno sebe preispitati” i napraviti viši oblik organizacije.


Dolazi vrijeme za pomlađivanje, ali i za neke ljude koji nisu po godinama mladi, ali nisu “potrošeni”, rekao je Vučić na sjednici Središnjeg odbora SNS-a, najavljujući stvaranje narodnog pokreta za državu, “bez obzira kako će se on zvati”, u kojem će, kako je rekao, svi oni koji žele normalnost i pristojnu Srbiju donositi racionalne, ozbiljne i odgovorne odluke.
U tom pokretu, dodao je, neće biti samo članovi i pristaše SNS-a, nego i iz drugih stranaka, te nestranačke ličnosti. On je pozvao lokalne dužnosnike naprednjaka “da stave po strani” osobne sujete i odnose.


Vučić je rekao da je formiranje novog pokreta potrebno, jer će uslijediti pritisci s dva pola političke scene u svijetu.


“Bit ćemo jedina opcija svih građana Srbije, uz dužno poštovanje svih na Zapadu i Istoku”, poručio je.


Vučić je upozorio da će Srbija biti izložena dodatnim pritiscima oko Kosova, jer se želi njeno poniženje, i obećao da se to neće dogoditi, jer neće biti kapitulacije i neće priznati Kosovo, ponovivši svoje poruke iz intervjua u četvrtak navečer za provladinu TV Happy.


Neće se Srbija suglasiti s ulaskom Kosova u UN niti ga na bilo koji način priznati, izjavio je u intervjuu Vučić i poručio da “neće biti ni kapitulacije ni predaje” i da je to “nedvojbeno” stavio do znanja svim zapadnim dužnosnicima i europskim čelnicima i svima im rekao u lice”.


Vučić je najavio da će do kraja godine obići svih 25 okruga u Srbiji i svaku općinu, a nada se da će moći otići i na Kosovo, javila je agencija FoNet.