Vladimir Šeks: Navodi Jaroslava Pecnika neistiniti su i uvredljivi

P. N.Odvjetnica Ivana Špehar reagirala je u ime svoje stranke, Vladimira Šeksa, u vezi članka objavljenog na portalu Novog lista 21. listopada 2018. godine pod naslovom „Hrvatska projekt (bez) budućnosti; Dok je laž norma, istina je nemoćna“, autora Jaroslava Pecnika. Reagiranje prenosimo u cijelosti: 


“U članku je izneseno niz neistina i uvreda vezanih za moju stranku, pa Vas pozivam da sukladno Zakonu o medijima objavite ovaj ispravak netočne informacije, ujedno i odgovor na istu.


U cit. članku Jaroslav Pecnik, među ostalim, iznosi slijedeće: „Dakle, Tuđman je ustrojio sustav kleptokracije, omogućio je proždrljivoj hobotnici da se razvije u pravo čudovište…Mogli bi nabrajati u nedogled, ali spomenimo samo i danas nedodirljive, hodajuće spomenike ove zloćudne političke psihopatologije i umreženosti kriminalaca i ratnih zločinaca s političko-poslovnom elitom: Sanader, Šeks, Bandić, Glavaš, Brkić, Karamarko … radi se o političkim lešinarima i (po)ratnim profiterima koji su postali nedodirljivim akterima naše javne scene… Dolazimo do pravih vlasnika Hrvatske (ali i naših života) koji određuju pravila igre i koji su ponizili hrvatski narod kako to nitko nikada ranije nije. To su ljudi koji, kako kaše Voltaire „kada je u pitanju novac uvijek su iste vjere“, a za vlast i moć spremni su učiniti sve ne prezajući pri tom ni od čega“.
Dakle, ukratko, Vaš novinar Pecnik moju stranku g. Vladimira Šeksa svrstava u redove kriminalaca i ratnih zločinaca, dijelom nekakvog sustava kleptokracije, naziva ga ratnih profiterom i političkim lešinarom, pravim vlasnikom Hrvatske i života građana Hrvatske, u svakom smislu izrazito nemoralnom osobom, kriminalcem.


Svi ovi navodi duboko su uvredljivi i klevetnički.


Novinar Jaroslav Pecnik nije ničime argumentirao izrečene uvrede i klevete, što naravno niti ne može jer ništa od napisanog naprosto nije istina.


Ovakvo bezrezervno iznošenje neistina ima za cilj jedino uvrijediti i oklevetati g. Šeksa i time naškoditi njegovoj časti i ugledu.


G. Vladimir Šeks, naravno, nije ništa od navedenog, već je osoba koja je uvijek časno obavljala poslove na visokim funkcijama koje je obnašao.


Slijedom navedenog, pozivam Vas da objavite ovaj ispravak, ujedno odgovor na objavljenu informaciju.


Vladimir Šeks,Po punomoćnici:Ivana Špehar,odvjetnica”