Uvjeti korištenja

P. N.Korištenje usluga i sadržaja NOVI LIST portala regulirano je ovim Općim uvjetima korištenja. Opći uvjeti se primjenjuju na sve dijelove portala i na njegove podsite-ove. Korisnici portala su dužni redovito čitati Opće uvjete. Smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s Općim uvjetima koji su na snazi, te da su ih razumjeli i prihvatili u cijelosti.


Sadržaj i usluge NOVI LIST portala


NOVI LIST portal svojim korisnicima pruža mogućnost korištenja različitih internetskih servisa, izvora sadržaja i usluga.


Promjene usluga i sadržaja


NOVI LIST pridržava pravo da bez prethodne najave ukida i mijenja sadržaje portala. NOVI LIST nije odgovoran ni za kakvu štetu nastalu promjenom sadržaja i/ili usluga portala.


Oglašavanje i poruke sponzora
Korisnici primaju na znanje da NOVI LIST portal sadržava poruke oglašivača, sponzora i reklamne sadržaje općenito.


Poruke korisnicima


NOVI LIST može registriranim korisnicima s vremena na vrijeme poslati obavijesti sponzora, poruke administratora i slične poruke namijenjene obavještavanju korisnika i normalnom funkcioniranju portala.


Poruke sponzora, poruke administratora i slične poruke namijenjene obavještavanju korisnika i normalnom funkcioniranju portala, NOVI LIST može objaviti i na www.novilist.hr


Odricanje od odgovornosti


NOVI LIST objavljuje sadržaje u dobroj namjeri, te se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati ili proizaći iz korištenja ili u vezi s korištenjem NOVI LIST portala. NOVI LIST nije odgovoran za radnje korisnika i/ili posjetitelja portala, uporabe i/ili zlouporabe sadržaja i/ili usluga portala, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisnicima, posjetiteljima ili trećim osobama u vezi s uporabom, zlouporabom ili bilo kojim načinom korištenja portala NOVI LIST, sadržaja i usluga.


Registrirani korisnici


Registriranim korisnikom portala smatra se osoba koja je prošla postupak registracije.


Registriranjem korisnik dobiva korisničko ime i lozinku, te je isključivo odgovoran za sadržaje objavljene pod svojim korisničkim imenom. NOVI LIST ne odgovara za moguće zlouporabe korisničkog imena.


NOVI LIST zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja određenog korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave i/ili objašnjenja, te za to ne snosi nikakvu odgovornost za štetu.


Obveze korisnika


Korisnicima NOVI LIST portala nije dozvoljeno:


  1.  objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone i podzakonske akte, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički, te štetan na bilo koji drugi način;


  2. objavljivanje, slanje i razmjena podataka za koje posjetitelj ili korisnik zna ili pretpostavlja da su lažni, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima ili posjetiteljima ili trećim osobama;


  3. lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe;


  4. manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem NOVI LIST portala;


  5. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;


  6. objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;


  7. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog programa softvera i/ili hardvera, kao i telekomunikacijske opreme;


  8. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja i korisnika portala.


NOVI LIST zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili koji ne odgovara ovim uvjetima, kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju kršenja ovih uvjeta korištenja.


Autorska prava


Vlastiti sadržaji NOVI LIST portala (tekstovi, video i audio materijali, baze podataka, programerski kod) zaštićeni su autorskim pravima. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je pravnom sankcioniranju.


Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela ili sadržaja portala bez dozvole nositelja autorskih prava, bilo da ista pripadaju društvu NOVI LIST ili drugom autoru, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je pravnom sankcioniranju.


Ukoliko korisnik smatra da je na NOVI LIST portalu došlo do kršenja autorskih prava, o tome je dužan izvijestiti NOVI LIST koristeći adresu [email protected]


Zaštita privatnosti i tajnosti podataka


NOVI LIST poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. NOVI LIST može prikupljati osobne podatke korisnika samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci će se koristiti u svrhu obavještavanja korisnika, boljeg uvida u potrebe i zahtjeve korisnika, te u cilju razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.


Podaci o korisnicima dobiveni u postupku registracije, te ostali podaci o korisniku nisu dostupni trećim osobama, niti će se učiniti dostupnima trećima, osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom ili kada korisnik na to izričito pristane.


Linkovi na druge web stranice


Neki od linkova na NOVI LIST portalu vode na druge web stranice i servise. NOVI LIST nema nadzor nad tim stranicama, servisima, dokumentima, podacima i drugim sadržajima, te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na web stranicama kreiranim od strane trećih osoba.


Poslovni odnos (koji, između ostalog uključuje korespondenciju, plaćanje, dostavu roba i usluga i slično) između posjetitelja i oglašivača na i izvan NOVI LIST portala, isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika. NOVI LIST nije odgovoran ni za kakvu štetu koja može proizaći iz takvog poslovnog odnosa, niti odgovara za štetu koja može nastati reklamiranjem na NOVI LIST portalu.Sadržaj dobiven od korisnika i posjetitelja portala NOVI LIST

NOVI LIST ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici, te stoga ne garantira točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise važeće u Republici Hrvatskoj ili načela međunarodnog prava, ili narušava ugled NOVI LIST portala kao medija, NOVI LIST zadržava pravo ukloniti takav sadržaj bez prethodne suglasnosti ili obavijesti. NOVI LIST zadržava pravo da tijekom korištenja usluga NOVI LIST portala koristi neke od opisanih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.


NOVI LIST nije odgovoran za sadržaj, gubitak ili oštećenje sadržaja nastalo uslijed korištenja NOVI LIST portala.