Nastavak sukoba

Sirija aktivirala protuzračnu obranu od “izraelskog napada” blizu Damaska

Hina

Novinari agencije France Pressea su u više četvrti sirijske prijestolnice čuli snažne eksplozije malo poslije ponoći po srednjoeuropskom vremenu.Sirijske vlasti su u noći na četvrtak aktivirale sustav protuzračne obrane od »izraelskog napada« blizu prijestolnice Damaska, objavila je državna agencija Sana.


»Naša protuzračna obrana reagirala je na izraelsku agresiju« zapadno od Damaska, izvijestila je Sana, dodajući da je napad izveden iz zračnog prostora iznad »okupiranog sirijskog Golana«.


»Protuzračna obrana je srušila većinu neprijateljskih raketa prije nego su pogodile cilj«, dodaje agencija.
Novinari agencije France Pressea su u više četvrti sirijske prijestolnice čuli snažne eksplozije malo poslije ponoći po srednjoeuropskom vremenu.


Državna televizija je objavila snimke na kojima se vide eksplozije na crnom nebu nakon aktiviranja protuzračne obrane.


Sana dodaje da su na meti izraelskih napada bili sektor Al Kiswah, koji je i ranije bio gađan te Marj al Sultane i Jisr Bagdad.


Odgovarajući na upit France Pressea, glasnogovornik izraelske vojske je rekao: »Ne komentiramo informacije stranih medija«.


Gađana su najmanje tri položaja vladinih i iranskih snaga blizu Damaska i zapadno od prijestolnice, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) koji dodaje da je na jednom od tih položaja buknuo požar.


U sirijskom sukobu koji je izbio 2011. izginulo je više od 380.000 ljudi a milijuni su raseljeni.