POKUŠAJ PREVARE

S lažnim PCR testovima na granici uhvaćeno 14 Slovenaca: Otac krivotvorio nalaze dvoje djece

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Pola sata poslije na taj je granični prijelaz stigao 41-godišnji slovenski državljanin s dvoje malodobne djece, za koje je dao na uvid negativne nalaze PCR testova, no provjerom je utvrđeno da se djeca nikad nisu testirala.PLOVANIJA/KAŠTEL – Granična policija u Istri otkrila je u posljednja dva dana na graničnim prijelazima Plovaniji i Kaštelu krivotvorene nalaze PCR i antigenskih testova kod 14 slovenskih državljana, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.


U subotu su policijski službenici na graničnome prijelazu Plovaniji utvrdili da je šestero slovenskih državljana počinilo kazneno djelo krivotvorenja isprave.


Najprije su u 12,15 sati na taj granični prijelaz stigli 42-godišnjakinja i 57-godišnjak, koji su imali negativne nalaze antigenskog testa, no policijski službenici su utvrdili da je na njima prepravljen datum njihova izdavanja. Već oko 13 sati stigli su 53-godišnjak i 18-godišnjak, koji su imali pozitivne nalaze PCR testova kao dokaz da su preboljeli covid-19, no provjerom sa zdravstvenom ustanovom koja je navodno izdala testove utvrđeno je da se uopće nisu testirali.
Posljednji slučaj otkriven je u 14,45 sati, kada su policijskim službenicima 43-godišnjak i 46-godišnjakinja dali na uvid negativne nalaze PCR testova, no provjerom je utvrđeno kako se ni oni nisu testirali.


Krivotvoreni nalazi testova otkriveni su i u nedjelju. Policijski službenici na graničnome prijelazu Kaštelu u 11,15 sati kontrolirali su dvije slovenske državljanka u dobi od 22 godine, koje su predočile pozitivne nalaze PCR testa kao dokaz da su preboljele covid-19, no provjerom je utvrđeno kako su testovi izdani na drugo ime te da se djevojke nisu ni testirale.


Pola sata poslije na taj je granični prijelaz stigao 41-godišnji slovenski državljanin s dvoje malodobne djece, za koje je dao na uvid negativne nalaze PCR testova, no provjerom je utvrđeno da se djeca nikad nisu testirala.


Posljednji slučaj dogodio se u 16,10 sati također na graničnome prijelazu Kaštelu, kada su policijski službenici kontrolirali 45-godišnjakinju i 45-godišnjaka s dvoje malodobne djece. Slovenski državljani predočili su policijskim službenicima pozitivne nalaze PCR testova kao dokaz da su preboljeli covid-19, no provjerom je utvrđeno kako su testovi izdani na drugo ime te da se nisu testirali.


Prema svim punoljetnim osobama poduzet će se odgovarajuće mjere.