Više od igre

Playstation 5 nije samo za „gejmere“. Pogledajte koje sve aplikacije za zabavu u kući podržava

P. N.Ni mjesec dana je do trenutka kad će Playstation 5 doći na police europskih trgovina, a vijesti oko Sonyeve igraće konzole sve su zanimljivije.


Jedna od njih glasi da će PS 5 biti privlačan uređaj i za one koji nisu zaluđeni igrama. Naime, podržavat će neke od najpoznatijih i najpopularnijih aplikacija za zabavu u kući. Kako je Sony potvrdio u jučerašnjem blogu na dužem popisu su, među ostalima Apple TV Plus, Amazon Prime Video, Disney Plus, Hulu, Netflix, Peacock, Spotify, Twitch and YouTube.


Kako primjećuje The Verge, zanimljivo je da nedostaje HBO Max koji je trenutno u ugovornim sporovima s Amazonom i Roku oko uključivanja njihovog streaming servisa na te platforme. Jednako zanimljivo, anime streaming servis Crunchyroll, u vlasništvu iste kompanije kao i HBO je uključen u PS 5 ponudu aplikacija.
Da Sony s novim Playstationom ima ambiciju osvojiti publiku koja nije isključivo „gejmerska“ vidi se i po daljinskom upravljaču. On sadrži posebne tipke na kojima je napisano Disney Plus, Netflix, Spotify, i YouTube za direktan pristup tim aplikacijama. Doduše, daljinski upravljač se ne nalazi u paketu s konzolom, mora se kupiti odvojeno po cijeni od 30 dolara.


Kao što je novi list već pisao, tvrtka Sancta Domenica, ovlašteni uvoznik PlayStationa za Hrvatsku, objavila je preporučene maloprodajne cijene za obje inačice PlayStationa 5, dan nakon što je Sony objavio da će njihova nova igraća konzola na hrvatsko tržište stići 19. studenog.


Preporučena maloprodajna cijena za PlayStation 5 s Blu Ray čitačem iznosi 3.849 kuna, dok verzija konzole bez čitača, koju Sony naziva “Digital Edition”, košta 3.099 kuna. Konzole je moguće kupiti i na rate, ali tada su cijene veće.


PlayStation 5 moguće je prednaručiti putem web stranice Sancta Domenice. Dostupne su samo ograničene količine.