Prva NL

Orijent mora na treće gostovanje u posljednja četiri kola, želja je iz Dugopolja donijeti nešto na Krimeju

Ivan Volarić

Andro Švrljuga/Foto M. GRACIN

Andro Švrljuga/Foto M. GRACIN

Čeka nas jedna tipična dalmatinska momčad, čvrsta i tvrda. Neće nam biti lako - kaže iskusni branič Andro ŠvrljugaRIJEKA  Nogometaši Orijenta danas će (15 sati, MaxSport1) odraditi i treće gostovanje u posljednje četiri utakmice. Nakon domaće pobjede nad Sigećanima, jedine proljetne, Crveni su doživjeli dva gostujuća poraza kod lidera iz Rudeša te remizirali na Krimeji s drugoplasiranim Vukovarcima. Raspored nije bio baš naklonjen Krimejčanima, no s druge strane strši činjenica i da su sami djelomično utjecali na takav rasplet mršavim proljetnim ulovom. Osvojili su tek sedam od 21 mogućeg boda u nastavku sezone. Prvi proljetni baš u Dugopolju u zaostaloj utakmici.


– Nismo pobijedili u tri utakmice, teško postižemo pogotke i sigurno da se uvukla određena nervoza. Na treningu se radi, ali jedno je trening, a drugo utakmica. Nadamo se da će to bolje izgledati već u Dugopolju. Čeka nas jedna tipična dalmatinska momčad, čvrsta i tvrda. Neće nam biti lako, a posebno nakon što su oni izgubili doma od Hrvatskog dragovoljca i željet će se iskupiti. Moramo biti pametni i, na kraju krajeva, pravi, te probati nešto donijeti na Krimeju – kaže iskusni branič Andro Švrljuga.


Optimisti će reći da Orijent dijeli tek jedan bod od četvrtog mjesta, a pesimisti da samo tri boda manje ima pretposljednji BSK koji bi, da je prvenstvo završeno, s te pozicije išao u kvalifikacije za ostanak u ligi.
– Čaša je napola puna ili napola prazna. Sve ovisi o tome kako tko na to gleda – nastavlja Švrljuga. – Činjenica je da nam malo nedostaje do vrha, ali i malo do začelja ljestvice. Ima još deset kola do kraja, u igri je još 30 bodova i može tu još biti svega. Moramo se fokusirati na prvu iduću utakmicu.


Crveni su prošle sezone bili u sličnoj poziciji kao i ovoga proljeća te su se spasili od ispadanja u zadnjim kolima.


– Ne dao Bog takvog raspleta. Prošle sezone smo se izvukli, ni sami ne znamo kako… Bolje o tome niti ne govoriti – poručio je Švrljuga.