Druga HNL

Nogometaši Orijenta 1919 dočekuju Kustošiju, na Krimeju može 400 gledatelja

Ivan Volarić

Krimejčani priželjkuju potvrdu zaprešićkog podviga/Foto Arhiva NL

Krimejčani priželjkuju potvrdu zaprešićkog podviga/Foto Arhiva NL

Očekuje nas prava nedjeljna poslastica na Krimeji, a nitko sretniji od nas da je začinimo s tri boda - kaže trener MilinovićRIJEKA Nogomet se ove nedjelje (16.30 sati) vraća na Krimeju. Ne u doslovnom smislu jer prije osam dana su »crveni« dočekali Međimurje u prvoj službenoj utakmici nakon gotovo šest mjeseci, te doživjeli drugi uzastopni poraz. Nakon toga momčad Orijenta 1919 je donijela puni plijen iz Zaprešića, a danas će uz podršku publike krenuti po novu pobjedu protiv – Kustošije. Na tribine će uz primjenu epidemioloških mjera, moći oko 400 gledatelja, odnosno puštena je u prodaju trećina raspoloživih ulaznica, pa će se konačno na Orijentovu stadionu odigrati nogometna utakmica sa svim neophodnim akterima, igračima i publikom.


Trener Damir Milinović neće moći računati na Smolčića (žuti kartoni), Flegu (crveni u Zaprešiću) i Kokorovića (nije još registriran). Svi ostali igrači su na dispoziciji novom treneru Orijenta 1919, koji će danas krenuti po prvu domaću pobjedu na klupi »crvenih«.


– Ove dvije nužne promjene u sastavu će sigurno isprovocirati još poneku jer moramo nadoknaditi ova dva igrača mlađeg, zaštićenog godišta. Moramo o tome voditi računa pa ćemo vjerojatno još nešto zarotirati – govori Milinović, koji se posljednjih dana pozabavio s današnjim gostom Krimeje. – Analizirali smo Kustošiju, riječ je o tipičnoj zagrebačkoj ekipi. Dakle, uglavnom je riječ o igračima koji vole igrati. Imaju iskusne igrače u sredini, Havojića koji je bio u Prvoj HNL, pa Jugovića koji je igrao u Sheriffu. Nisu neiskusna ekipa. Moramo biti pažljivi jer su upisali dvije gostujuće pobjede. Imaju svoj stil igre u gostima. Rekao sam dečkima da samo pobjeda protiv Kustošije potvrđuje pobjedu iz Zaprešića. Trebamo nastaviti mukotrpno raditi i sakupljati bodove. Moramo biti puno učinkovitiji nego protiv Međimurja. Igrači moraju shvatiti da imaju kvalitetu i da moraju bez obzira na to gdje igraju, doma ili vani, imati jednaki pristup i želju. Drago nam je da se vraća publika, ambijent i ugođaj će biti ljepši. Radujemo se tome, očekuje nas prava nedjeljna poslastica na Krimeji, a nitko sretniji od nas da je začinimo s tri boda – rekao je Milinović.
U Orijentu 1919 su angažmanom Gadžea (Gorica) i Kokorovića zaključili prijelazni rok. Posljednji je otišao veznjak Fumić.


– Izašli smo mu u susret. Dao je doprinos našim uspjesima u posljednje dvije godine, no u posljednje vrijeme je imao malu minutažu pa je zamolio da ga pustimo negdje gdje će više igrati – govori Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919. – Igrače smo ciljano dovodili, da se pojačamo po linijama, ali i po godištima. Dakle, doveli smo pet mlađih igrača, Boglića, Bosančića, Senčara, Gadžea i Dedića. Pojačali smo se i s igračima srednjih godina gdje smo imali samo Vidasa i Petrovića, a doveli smo Kokorovića i Brdara.