Lokalni izbori

Mladost i iskustvo: Delnička koalicija SDP-PGS predstavila svoju listu

Marinko Krmpotić

Lista za Gradsko vijeće stvorena je na temelju stručnosti i sposobnosti te predstavlja idealan spoj mladosti i iskustva koji je u ovom trenutku potreban kako bi se Delnice pokrenule iz mrtvila u kojem se trenutno nalaze, ističe Igor PlešeDELNICE – Delnička koalicija SDP-PGS prva je na području Gorskog kotara predstavila listu svojih kandidata za predstojeće izbore. Ta je koalicija, istaknuo je pritom predsjednik SDP-a Delnice i kandidat za delničkoga gradonačelnika Igor Pleše, nastala kao logična posljedica uspješne suradnje u proteklom sazivu Gradskog vijeća.


– Zajedničko djelovanje u protekle četiri godine odlučili smo i formalizirati kroz sklapanje koalicijskog sporazuma i nastup na predstojećim lokalnim izborima, kako s kandidatom za gradonačelnika, tako i sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće. Lista za Gradsko vijeće stvorena je na temelju stručnosti i sposobnosti te predstavlja idealan spoj mladosti i iskustva koji je u ovom trenutku potreban kako bi se Delnice pokrenule iz mrtvila u kojem se trenutno nalaze.


Nedovršeni dom za starije osobe kod zgrade Šumarije, nedovršena šumarska škola, obećani i nikad realizirani hotel Sport, proširenje vrtića i izgradnja dječjeg igrališta u parku, samo su neki od projekata koje sadašnja vlast nije uspjela dovršiti u proteklih osam godina, a koje ćemo mi realizirati uz pomoć kandidata s liste koji su spremni svoja znanja i sposobnosti ponuditi građanima Delnica na predstojećim izborima.


Iskusni kandidati
Naši kandidati pokrivaju sva područja društvenog, ekonomskog i kulturnog života Delnica, a ujedno su se i dokazali u svom privatnom i profesionalnom životu. Osim toga, većina kandidata s liste godinama volontira u nizu udruga te svojim primjerom pokazuje kako se vole Delnice. Kandidati s naše liste imaju višegodišnje iskustvo djelovanja kroz Gradsko vijeće, a o njihovom zalaganju svjedoči činjenica da je od pet najaktivnijih vijećnika u proteklom sazivu, četvero našlo mjesto na našoj listi, rekao je Pleše, predstavivši potom i sebe kao nositelja i neke članove koalicijske liste SDP-PGS.


Igor Pleše, nositelj liste za Gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika, magistar je ekonomije zaposlen u Hrvatskim šumama. Uz to što je u protekle četiri godine bio potpredsjednik Gradskog vijeća, Pleše je ujedno i vijećnik koji je u proteklom sazivu postavio najveći broj vijećničkih pitanja, a osim političkog angažmana, aktivan je u zaštiti okoliša kao predsjednik Udruge privatnih šumovlasnika Gorski kotar. Druga na listi je Tanja Jakovac, članica Gradskog vijeća u više mandata, volonterka u savjetovalištu Izvor i Ligi protiv raka, dugogodišnja članica Društva Naša djeca i članica Kulturno-umjetničkog društva u Delnicama te dobitnica nagrade za volonterku godine.


Jamstvo bolje budućnosti


Johan Klarić je tehnički rukovoditelj u Komunalcu Delnice gdje vodi projekte vrijedne više stotina milijuna kuna. Franjo Jakovac u nekoliko mandata bio je gradski vijećnik, a aktivan je u zajednici kroz tamburašku sekciju folklorne skupine. Alen Briški je član Mjesnog odbora Delnice i dugogodišnji privatni iznajmljivač. Ljubica Vujnović je više od 40 godina radila kao zdravstvena djelatnica u delničkom Domu zdravlja, aktualna je predsjednica Udruge umirovljenika Delnice i predstavnica PGŽ-a u Matici umirovljenika Hrvatske.


– Ostatak liste čine ljudi iz javnog i privatnog sektora koji su se dokazali u različitim područjima života te su procijenili da je sada trenutak da svojim znanjima i sposobnostima pomognu u pokretanju Delnica koje zaslužuju više. Odabrani kandidati jamstvo su da imamo svijetlu budućnost, a na građanima Delnica i okolnih naselja je da na izborima 16. svibnja odaberu prave ljude za napredak Delnica, zaključio je Igor Pleše.
Mar