Ljetne slastice

Maštovite ljetne delicije: Egzotični štapići, razigrane bobice i nasmijane banane

P. N.

Foto: Instagram

Foto: InstagramLjeto je sezona koja obiluje voćnom egzotikom! Zamamne jagode, trešnje, osvježavajuća lubenica, vječna banana, sočna naranča, grožđe i kiwi, zajedno na tanjuru čine moćnu sočnu, ali i zdravu  lepezu savršenih međuobroka, osvježenja, ali i slatkih delicija. 


Maštovite, ukusne i zdrave slatke delicije od voća koje će se svidjeti velikima i malima, pa čak i onim nevještim slastičarima, mogu se sasvim brzo i jednostavno pripremiti. Budite maštoviti, poigrajte se oblicima i izrežite voće u različite oblike.


Banane će najbolje izgledati samo nataknute na štapić ili tek prerezane i nataknute na tanjur s kojeg će se smijati vašem mališanu. Jagode u čokoladi bit će savršene na tankom štapiću, a isto tako i kiwi. Različito sitno ili nasjeckano voće možete nanizati na poduži štapić, a lubenicu režite u trokutiće. 

Odaberite voće po izboru, nabavite drvene štapiće one kao za ražnjiće i sladoled. Na štapiće nanižite voće i prelijete ga rastopljenom čokoladom na pari. Nakon toga umočite nataknuto voće na štapiću u čokoladu, a potom ga po želji uvaljajte u samljevene orahe ili bademe, kokos ili šarene bombone. Smokve jednsotavno  umočite u čokoladu, bilo prerezane na polovice, četvrtine ili cijele. Na kraju voće  stavite u hladnjak i spremno dočekajte goste. čokoladna glazura: 


  • 200 g čokolade za kuhanje  


  • 50 g maslaca  


  • ulje 


Priprema: na pari rastopiti maslac pa   dodati izlomljene komade čokolade za kuhanje.  Miješati dok se ne dobije jednolična smjesa pa na kraju dodatati žličicu ulja.