Maknuli ime Michaela Jacksonovo ime s kultne nagrade

P. N.

Missy Elliot je tijekom govora nagradu nazvala Jacksonovim imenomMichael Jackson je otišao u povijest na dodjeli MTV Video Music Awards u ponedjeljak. S nagrade koja se zvala “The Michael Jackson Video Vanguard Award” uklonjeno je ime pokojnog kralja popa.


Page Six je izvijestio prošlog mjeseca da će MTV maknuti Jacksonovo ime s nafrade zbog reakcija na HBO-ov kontroverzni dokumentarac “Leaving Neverland”. Film se fokusira na optužbe o seksualnom zlostavljanju muškaraca koji su kao dječaci boravili s Jacksonom na imanju.


MTV je koristio Jacksonovo ime u priopćenju za javnost koje je objavljeno za najavu reperice Missy Elliott kao ovogodišnje dobitnice Vanguarda, ali u ostalim promotivnim materijalima nije korišteno njegovo ime. MTV je preimenovala nagradu i dodala ima pokojnog pjevača 1991. godine, prenosi Page Six.


Elliott ga je spominjala tijekom svog govora na dodjeli, rekavši: “Nagrada za Michael Jackson Video Vanguard za mene znači toliko mnogo”, prije nego što je zahvalila Janet Jackson na prijateljstvu i inspiraciji.
Jacksonova obitelj tuži HBO zbog filma, a MTV nije imao komentara.