Péter Szijjártó

Mađarska zbog sankcija Rusiji na gubitku od osam milijardi dolara

Hina

Ne podupre li Mađarska svoja poduzeća, ne može računati na njihov uspjeh na ruskom tržištu u budućnosti, istaknuo je mađarski ministarMađarska je od uvođenja sankcija Rusiji izgubila osam milijardi dolara zbog pada trgovinske razmjene dviju zemalja, izjavio je u petak mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó.


»Mi Mađari smo od uvođenja sankcija izgubili osam milijardi dolara. Naš cilj je i dalje podržati mađarska poduzeća na ruskom tržištu«, rekao je Szijjártó na otvaranju ureda mađarske Agencije za razvoj izvoza u Moskvi.


»Kada govorimo o EU-u i njegovim odnosima s Rusijom, obično čujemo riječi ‘konflikti’ i ‘rasprave’, no to je samo površina i, vrlo često, predstava, jer zapravo kad pogledamo kako zaista stoje stvari, vidimo snažnu gospodarsku suradnju između zapadnoeuropskih zemalja i Rusije unutar koje se odvijaju trgovina i investicije«, rekao je Szijjártó.
Mađarska je po njegovim riječima uoči sankcija 2014. godine imala godišnju vrijednost trgovinske razmjene s Rusijom od 10 milijardi dolara, a prošle godine ona je iznosila 6,7 milijardi dolara.


Ne podupre li Mađarska svoja poduzeća, ne može računati na njihov uspjeh na ruskom tržištu u budućnosti, istaknuo je mađarski ministar.


Ured mađarske Agencije za razvoj izvoza u Moskvi, uz Rusiju pokriva Kazahstan, Bjelorusiju, Gruziju i Azerbajdžan.