RAZGOVOR S POVODOM

Kako žive osobe sa sindromom Down? U Studiju 20A danas u 12 sati gostuje Karolina Hauptfeld

Edi Prodan

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Ona je ujedno i majka djevojčice Hane koja je, zahvaljujući interakciji njezine obitelji ali i djece i nastavnika PŠ Ičići, predivan primjer inkluzije, uklapanja u društvo jednakih mogućnostiBliži nam se 21. ožujka kad se tradicionalno obilježava Svjetski dan osoba sa sindromom Down. Gošća studija 20 a Novog lista danas u 12 sati biti će  Karolina Hauptfeld, jedna od najagilnijih članica Udruge za osobe sa sindromom Down Rijeka 21. S njom će razgovarati Edi Prodan. Ona je ujedno i majka djevojčice Hane koja je, zahvaljujući interakciji njezine obitelji ali i djece i nastavnika PŠ Ičići, predivan primjer inkluzije, uklapanja u društvo jednakih mogućnosti bez obzira na sve naše inicijalne različitosti.


Ono po čemu su upravo Hana i njezini kolege posebni je činjenica da su svi zajedno osmislili, napisali te ilustrirali – slikovnicu!


Likovi su joj životinje koje su po nečemu različite, dok je poruka slikovnice: SVI SMO RAZLIČITI, SVI SMO POSEBNI – SVIJET NE BI BIO TAKO LIJEP DA SMO SVI JEDNAKI. RAZLIČITOST JE NAJVEĆE BOGATSTVO KOJE MOŽEMO IMATI.
Slikovnicu prati nosač zvuka s pjesmom “vidimosE” kojoj je Karolina Hauptfeld autorica teksta i glazbe.