HSP prosvjeduje zbog privođenja radi isticanja zastave HOS-a

Hina

 Hrvatska stranka prava (HSP) reagirala je u nedjelju na »nepravdu i skandalozno postupanje policije« na otkrivanju spomenika vukovarskom heroju Žarku Manjkasu Crvenkapi, kada je privela dvoje mladih domoljuba, djecu hrvatskih branitelja koji su istaknuli zastavu HOS-a s dodatnim natpisom »Komu smeta ‘Za Dom spremni’« na njegovu spomeniku u zagrebačkoj Dubravi. Poručuju kako se nikada se neće umoriti i odustati od reagiranja na nepravde koje se čine HOS-u i HOS-ovcima. Neprihvatljivo je policijsko postupanje prema mladim domoljubima koji su isticanjem zastave HOS-a i prigodnim transparentom izrazili svoje nezadovoljstvo činjenicom da na spomeniku nema izvorne oznake HOS-a, postrojbe u kojoj se Crvenkapa borio i svojim životom u poznatoj »Štafeti smrti» krčio prolaz za vojnike i civile prilikom proboja iz obruča, nakon pada Bogdanovaca, ističe se u priopćenju.»Do kada više će hrvatski policajci po onoj narodnoj biti »veći katolici od Pape« i uzimati slobodu da uklanjanju obilježja jedne legalne postrojbe Hrvatske vojske? – pitaju iz HSP-a. Također pitaju kada će hrvatska država »postati pravna država« i »prestati ludilo koje proizvode i vlast i oporba i na kostima naših mrtvih prijatelja skupljaju političke poene«.

Ocjenjuju kako su, sukladno potrebama, jedan dan HOS-ovci heroji, već drugi dan nešto sasvim drugo. »Prestanite se igrati s HOS-om i HOS-ovcima, jer negdje će situacija eskalirati i izazvati nesagledive posljedice. Pogotovo kad do nas dolaze vijesti da dok policija u Zagrebu otima HOS-ove zastave, ista ta policija čuva spomenik ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu u Borovu Selu«, tvrde u HSP-u.


HSP je upitao nije li u subotu ministar branitelja Tomo Medved nazočio u Vukovaru na memorijalnom turniru u čast jednog HOS-ovca, francuskog dragovoljca Jean Michela Nicoliera koji je ubijen na Ovčari, te dodao kao je i on (ministar Medved) na rukavu imao oznaku HOS-a i borio se za Hrvatsku u hrvatskom Vukovaru.U tjednu koji je ispred nas novinski članci i vijesti bit će puni tekstova i izjava o hrabrosti ljudi koji branili Vukovar, Škabrnju,… o podvizima i žrtvi HOS-ovaca u borbi za slobodu Hrvatske. Kada budete to čitali, sjetite se da su se oni borili sa oznakom na kojoj je pisalo HOS i Za Dom spremni i budite bar do te mjere pošteni i to im priznajte, pozivaju iz HSP-a.Predsjednik i predsjedništvo Hrvatske stranke prava čvrsto stoje na stajalištu da je HOS legalna i legitimna postrojba Hrvatske vojske osnovana od strane HSP-a u teškim trenutcima i da svima odriču pravo da HOS svojataju i koriste u dnevno političke svrhe. HOS je naš ponos, ističe se u HSP-ovom priopćenju.