Nagodba

HRT i Novi list mirnim putem riješili međusobne sporove

P. N.Hrvatska radiotelevizija  protiv NOVI LIST d.d. radi naknade štete zbog povrede časti i ugleda zbog objavljenih navoda u sljedećim izdanjima nakladnika:


1. Dana 18.11.2017. godine na portalu novilist.hr objavljen je članak pod naslovom „Građani ogorčeni javnim medijskim servisom: Riječani žele Radio Rijeku, a ne HRT-R1“;


2. Dana 21.09.2019. godine na portalu novilist.hr objavljen je članak pod naslovom „Fetva za Zovka i Pupovca“ i dana 26.09.2018. godine na portalu novilist.hr objavljeni su članci pod naslovima: „Protiv Zovka ognjem i mačem“ i „Umjesto metkom u potiljak, danas se puca – otkazom u čelo“.
Ovom objavom Hrvatska radiotelevizija i NOVI LIST d.d. potvrđuju da su mirnim putem riješili sve međusobne sporove.


Dogovor HRT-a i NOVI LIST d.d. postignut je u cilju normalizacije javnog diskursa i smanjenja tenzija u medijskom prostoru, s u duhu preporuka europskih institucija da se medijski sporovi kada je god to moguće rješavaju dogovorom, bez pribjegavanja sudskim tužbama.


Ovim putem zajedno pozivamo i ostale nakladnike da sporove riješe mirnim putem, u javnom interesu izzgradnje kvalitetne i plurane javne scene.