Laboratorij suvremenog kazališta

Festival TranziT: Upisi u kazališne radionice KRILA

Foto: krila.org

Foto: krila.org Festival TranziT nastavlja se radionicom kazališta na specifičnim lokacijama i javnom prezentacijom »LiveMovie« 12. rujna u 19 sati u Filodrammatici te na drugim lokacijama. Ovime se u Rijeku nakon dvogodišnje pauze vraća argentinski umjetnik s francuskom adresom Rodrigo Pardo. On je razvio posebnu metodologiju rada na lokaciji koristeći se novim tehnologijama, koju će također podijeliti s polaznicama radionice. Minimalna dob polaznika je 18 godina. Radni jezik radionice je engleski. Zbog ograničenog broja sudionika/ca radionica, obavezna je prijava putem prijavnog obrasca na www.krila.org.


»LiveMovie« u formi kompozicijske radionice okuplja i dijeli iskustva i znanja autora iz njegovih dosadašnjih kreacija na specifičnim lokacijama koje tematiziraju dualnost stvarnosti i fikcije.


U tijeku su i upisi u kazališne radionice za djecu i mlade. Pristup umjetničko-pedagoškom radu u centar stavlja kreativnost, imaginaciju, autorstvo, slobodu izbora i inovaciju. Programom se želi omogućiti polaznicima da u kontaktu sa stručnjacima stječu nove vještine, znanja i iskustva, a koji uključuju izražavanje glasom i kretanjem, improvizaciju, kompoziciju te javnu izvedbu. Osim stjecanja vještina i znanja, ciljevi redovnoga programa su oslobađanje razigrane esencije u svakom sudioniku. Dodatne informacije na [email protected] ili 091 579 35 95, www.krila.org, https://www.facebook.com/krila.laboratorij/ i https://www.instagram.com/krila.ri/.