Reagiranje

Društvu Međimurje-plin d.o.o. ne prijeti oduzimanje dozvole za rad

P. N.Dana 27. travnja 2018. godine, u dnevnom listu te na internetskom portalu Novog lista, objavljen je članak pod naslovom „HERA U NADZORU Tvrtki koja je plinom opskrbljuje 28 tisuća potrošača prijeti oduzimanjem dozvole“ (poveznica: http://www.novilist.hr/index.php/Vijesti/Hrvatska/HERA-U-NADZORU-Tvrtki-koja-plinom-opskrbljuje-28-tisuca-potrosaca-prijeti-oduzimanje-dozvole). Navedeni članak potpisala je kao autor gospođa Bojana Mrvoš Pavić.


U navedenom članku izneseno je više netočnih tvrdnji vezanih za našu stranku.


  1. Društvu Međimurje-plin d.o.o. ne prijeti oduzimanje dozvole za rad. Kao što je i navedeno u Vašem članku, Upravni sud u Zagrebu donio je odluku kojom suspendira učinke odluke Hrvatske energetike regulatorne agencije u svim njenim aspektima.
  2. Društvo Međimurje-plin d.o.o. nikada nije na netransparentan način nudio sklapanje ugovora o opskrbi plinom niti je takve ugovore na taj način sklapao.


  3. Međimurje-plin d.o.o. nije „prebacio“ svoje kupce s univerzalne usluge s reguliranom cijenom na tržišnu opskrbu. Svatko od kupaca naše stranke na sklapanje ugovora odlučio se svojom slobodnom voljom.


  4. Kao što je navedeno, Upravni sud Republike Hrvatske odgodio je nastup pravnih učinaka odluke HERE pa se ona ne može koristiti kao pravna podloga za iznošenje tvrdnji koje se objavljuju u Vašem članku.


Temeljem odredaba članka 40., 41., 42. i 56. Zakona o medijima, molimo Vas da u cijelosti objavite ovaj odgovor, čemu će naša stranka prilagoditi i svoje daljnje postupke. Naročito skrećemo poznost da ste dužni predmetni ispravak i uvodno naznačeni članak označiti i povezati linkom, sukladno odredbi čl. 41. st. 4. Zakona o medijima.


Međimurje plin d.o.o. kojeg zastupa


BŠDS – Odvjetnik Branimir Škurla