Priznanje

Crikvenica dobila dvije turističke nagrade “Simply the best”

Robert Šimonović

Na području Rivijere Crikvenica nagrađeni su hotel Esplanade, u kategoriji ugostiteljstvo – objekti s ponudom smještaja, te Muzej Grada Crikvenice, koji je nagrađen kao novi projekt u turizmu, s posebnim priznanjem za izložbu »Prva na Jadranu«CRIKVENICA – Uoči intenzivne pripreme za prihvat turističkih gostiju te pojačavanja turističkog prometa uslijed ublažavanja epidemioloških mjera, u Crikvenicu stižu nagrade »Simply the best« 2020. u čak dvije kategorije.


Ova tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu utemeljena je 2009. godine, a zajednički je dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija – i specijalizirani turistički magazin »Way to Croatia«. Turistička zajednica Grada Crikvenice, koja šalje kandidature u više kategorija svake godine, sa zadovoljstvom je primila vijest da su na području Rivijere Crikvenice nagrađeni hotel Esplanade u Crikvenici, u kategoriji ugostiteljstvo – objekti s ponudom smještaja (hoteli, pansioni…) te Muzej Grada Crikvenice, koji je nagrađen kao novi projekt u turizmu, s posebnim priznanjem za izložbu »Prva na Jadranu«, koja je posvećena 60. godišnjici puštanja u promet prve trajektne linije na Jadranu.


Crikvenica domaćin


Crikvenica će imati priliku ugostiti sve dobitnike nagrada za dvije godine, i to za 2020. i 2021. godinu. Naime, nagrade za 2020. godinu nisu bile uručene tradicionalno u studenom prošle godine, kad je trebalo biti organizirano 22. izdanje burze, jer je uslijed pandemije koronavirusa isto odgođeno. Tako će se dodjela nagrada održati 24. studenoga ove godine, a domaćin je upravo Crikvenica.
Turistička burza PUT jedan je od značajnijih hrvatskih turističkih susreta, a organiziraju ga u suradnji specijalizirani turistički magazin »Way to Croatia« i Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Ovo događanje okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara.


Cijenjeni događaj


– Burza se održava svake godine u drugoj hrvatskoj destinaciji. Osim radno-poslovnog dijela kojem je osnovni cilj predstavljanje sadržaja i novosti u turističkoj ponudi, program je upotpunjen upoznavanjem odredišta-domaćina i njegove ponude, stručnim raspravama i prezentacijama te aktivnim druženjem sudionika. Sve ovo burzu PUT čini cijenjenim poslovnim događanjem, ali i zanimljivim i vrijednim studijskim putovanjem. To najbolje potvrđuje činjenica da je u njenom zadnjem izdanju sudjelovalo gotovo 160 predstavnika 90-ak turističkih subjekata iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine te predstavnici desetak domaćih i inozemnih medija. Izuzetno smo zadovoljni da ćemo se imati prigodu predstaviti kolegama i suradnicima iz putničkih agencija, hotela, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara te drugim subjektima iz turizma.


Vjerujemo da će uživati u programu koji ćemo pripremiti, u kojem ćemo ih upoznati s našom turističkom ponudom te da će s Rivijere Crikvenice otići puni pozitivnih dojmova. Zahvaljujem dobitnicima nagrada za njihovu izvrsnost te im upućujem čestitke, s uvjerenjem da će se uključiti u pripremu programa s kojim će se Rivijera Crikvenica predstaviti kao najbolji mogući domaćin – poručila je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.