KORONAVIRUS

Blagi pad broja novozareženih u Srbiji uz još sedam žrtava covida 19

Hina

Srdjan Ilic/PIXSELL

Srdjan Ilic/PIXSELL

Najviše zaraženih i dalje je u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Šapcu, a stabiliziranje ili tendenciju pada uz znatno povoljniju situaciju imaju Leskovac, Tutin, Valjevo, te Požarevac i Čačak



BEOGRAD – U Srbiji je u posljednja 24 sata od posljedica covida-19 umrlo još sedmero oboljelih, a potvrđena je 321 nova zaraza koronavirusom, što je blagi pad u odnosu na prethodne dane, priopćio je u četvrtak Krizni stožer srbijanske vlade.


U neznatnom padu je i broj hospitaliziranih – 4.353 u odnosu na jučerašnjih 4.501, ali je na respiratorima danas sedmero pacijenta više (150) nego u srijedu kad ih je na umjetnom disanju bilo 143.


Od početka epidemije napravljeno je ukupno 659.548 testova, registrirano 25.213 oboljelih, a zaključno s 30. srpnja umrlo ih je ukupno 565, uz postotak smrtnosti od 2,24 posto.




Članica Kriznog stožera Darija Kisić Tepavčević ocijenila je kako tendencija pada laboratorijski potvrđenih slučajeva covida-19 potvrđuje da se epidemiološka situacija postupno stabilizira, ali je naglasila da je do njezinog gašenja potrebno još odlučnije provoditi preventivne mjere.


Najviše zaraženih i dalje je u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Šapcu, a stabiliziranje ili tendenciju pada uz znatno povoljniju situaciju imaju Leskovac, Tutin, Valjevo, te Požarevac i Čačak gdje je među 50 do 100 testiranih po jedan novootkriveni slučaj ili ih nije bilo uopće.


Nulti pacijent zaražen koronavirusom u Srbiji službeno je registriran 6. ožujka.