"ZLAJO" SE JAVIO IZ ALEKSANDRIJE

Zlatko Horvat: “Analizirali smo Japance, vjerujem da ćemo spremni ući u taj susret”

Hina

Zlatko Horvat/Foto PIXSELL

Zlatko Horvat/Foto PIXSELL

"Moramo biti koncentrirani i ne smijemo dati Japancima da se razmašu", izjavio je u četvrtak na video konferenciji za novinare Zlatko Horvat.



ALEKSANDRIJA Jedan od najiskusnijih hrvatskih rukometnih reprezentativaca 36-godišnji Zlatko Horvat ističe da su dobro analizirali Japan, prvog protivnika na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.


“Za prvu utakmicu uvijek imaš malo više vremena za pripremu. Analizirali smo ih, vidjeli sve njihove značajke i vjerujem da ćemo spremni ući u taj susret. Moramo biti koncentrirani i ne smijemo im dati da se razmašu”, izjavio je u četvrtak na video konferenciji za novinare Zlatko Horvat.


Hrvatska je uoči SP odigrala samo jednu pripremnu utakmicu, 5. siječnja je u Poreču svladala europskog prvaka Španjolsku 31-28.




“U tom susretu netko je bolje, a netko lošije reagirao, ali to sada nije važno. Bitno je da na SP iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, i na to se treba fokusirati”, rekao je Horvat, kojem će društvo na poziciji desnog krila raditi još jedan iskusni igrač, Ivan Čupić.


“Na prijašnjim natjecanjima igrao sam po 60 minuta. Sada će biti puno lakše jer je i Čupić ovdje”, dodao je.


Zbog velikog broja zaraženih koronavirusom od nastupa na SP su odustali Češka i SAD, a umjesto njih su uskočili Sjeverna Makedonija i Švicarska.


“Zbog ove situacije s koronavirusom svima nedostaje kontinuitet jakih utakmica, osim Nijemcima koji kroz svoje prvenstvo imaju dovoljno takvih susreta. Zbog toga je i širi krug favorita. No, nadam se da neće biti većih problema s virusom COVID-19 tijekom SP-a”, smatra Horvat.


On se osvrnuo i na smještaj u Aleksandriji, te probleme s internetskom vezom: “Što se tiče smještaja to je za sada u redu. Nismo u prevelikoj izolaciji, ipak je to resort u kojem možeš prošetati. Puno je većeg kapaciteta negoli da smo u Kairu. Jedini problem je što imamo skoro sat vremena vožnje do dvorane. No, nije to nešto strašno, možemo se malo zabavljati u autobusu. Što se tiče interneta, pa ja sam malo stariji i bio sam u reprezentaciji u doba kad nije bilo interneta, dok mlađima to malo teže pada. Ima interneta i možete se javiti svojima. Vjerojatno to više brine vas novinare”.