Borba za ostanak

Zlata vrijedna pobjeda Orijenta 1919 na teškom gostovanju, hat-trick Durdova

V. P.

TROSTRUKI STRIJELAC - Ivan Durdov/Foto D. KOVAČEVIĆ

TROSTRUKI STRIJELAC - Ivan Durdov/Foto D. KOVAČEVIĆ

Crveni u posljednjem kolu igraju na domaćem travnjaku protiv Opatije, koja je već sada siguran putnik za niži rang natjecanja. U susjedskom derbiju ovaj puta domaćima igra samo pobjeda



ZMIJAVCI Utakmica 29. kola Druge HNL: Croatia Zmijavci – Orijent 1919 1:5 (1:2). Igralište: SRC Marijan Šuto. Gledatelja: 800. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) 7. Pomoćnici: Bučar (Duga Resa) i Brajković (Šibenik). Strijelci: 0:1 Durdov (5′), 1:1 Bekavac (15′), 1:2 Tadejević (23′), 1:3 Durdov (52′), 1:4 Fatić (72′), 1:5 Durdov (90′). Žuti kartoni: Zrilić (Orijent 1919). Crveni karton: Tomić (Croatia Zmijavci, 20′).


CROATIA ZMIJAVCI: Tomić 5 (od 22′ Bulat 5), Ma.Šuto 5, Mar. Šuto 5, Šalinović 5, Bekavac 6, Dadić 5, Šabić 5 (od 68′ Čovo -), Todorić 5, Jonjić 5, A. Šuto 5, Petrović 5 (od 56 Ćapin -).


ORIJENT 1919: P. Mohorović 6,5, Švrljuga 6,5, Ibrahim 6,5, Tadejević 7 (od 44′ Komorski 6), Senčar 6,5, Fatić 7,5, Putnik 6,5, N. Mohorović 6,5, Gadže 7, Zrilić 6,5 (od 63′ Srzentić -), Durdov 9.




U borbi za drugoligaški ostanak momčad Orijenta 1919 ostvarila je vrijednu pobjedu na teškom i neugodnom gostovanju u Zmijavcima nad Croatijom, koja je bila imperativ. I uspjeli su Riječani doći do tri važna i vrijedna boda.


Korner


Već nakon pet minuta igre Crveni s Krimeje su poveli golom Durdova. Nakon ubačaja iz kornera napadač gostiju bio je najprisebniji i poslao je loptu u mrežu. Domaćini su izjednačili u 15. minuti preko Bekavca, koji je s lijeve strane uputio loptu u kazneni prostor gostiju, vratar Patrik Mohorović nije dobro reagirao i lopta je završila u mreži.


Ostali su domaćini u 20. minuti bez vratara Tomića, koji je istrčao van kaznenog prostora te kao zadnji igrač obrane srušio napadača Gadžu. Sudac Kulušić mu je pokazao izravni crveni karton. Slobodni udarac nakon isključenja Tomića je s dvadesetak metara izveo Tadejević i pogodio rašlje lijevog gornjeg kuta gola domaćina na koja je stao Bulat.


U samoj završnici prvog dijela mrežu gostiju zatresao Marko Šuto, no sudac Kulušić je zbog nedozvoljene pozicije poništio pogodak. Igrači Croatije su se bunili, protestirali, ali glavni sudac nije promijenio svoju odluku.


Brojčana prednost


U nastavku susreta momčad s Krimeje iskoristila je brojčanu igračku prednost na travnjaku. Najprije je u 53. minuti Durdov nanizao trojicu domaćih igrača, izašao sam pred Bulata i bez problema poslao loptu u mrežu. Četvrti gol djelo je Fatića, koji je s desetak metara iskosa pogodio mrežu domaćeg čuvara mreže. U sudačkoj nadoknadi Durdov se po treći puta upisao u listu strijelaca. Na kraju su momci s Krimeje ostvarili uvjerljivu pobjedu, koja im je ponudila priliku da u posljednjem kolu prvenstva pobjedom na svojem travnjaku i naredne godine igraju u drugoligaškom društvu.