Loš start

Zamet doživio i treći poraz u trećem kolu Premijer lige! Riječka momčad poput razbijene vojske

Igor Duvnjak

TEŠKO KROZ ISTARSKU OBRANU - Fabijan Ljevar/Foto M. LEVAK

TEŠKO KROZ ISTARSKU OBRANU - Fabijan Ljevar/Foto M. LEVAK

Već u 42. minuti (15:22) riječka momčad je asocirala na razbijenu vojsku. Pokidane su joj bile veze u napadu, a obrana je služila Runtasu kao boksačka vreća za trening



RIJEKA Utakmica 3. kola A grupe Paket 24 Premijerlige rukometaša: Zamet – Rudar 24:30 (12:15). Centar Zamet. Gledatelja: 300. Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek).


ZAMET: Pešić, Vučko 4 (3), Tomović, Krstić 2, Živković 5, Ljevar 1, Njegovan, Ogurlić 1, Islamović 4, Tomaš 2, Milih 1, Viskić, Deželjin, Devčić 2, Pikec, Perkov 2.


RUDAR: Gošić, Skenderović, Runtas 12 (3), Barišić, Glivetić, Grgečić, Jurić, M. Trčak 1, Suban 2, Kuhar, Javor 5, A. Trčak 1, Kasap 5, Bartolić, Starčević 4.




Isključenja: Zamet 10, Rudar 8 minuta. Crveni kartoni: Bartolić (Rudar, 19′), Njegovan (Zamet, 32′). Sedmerci: Zamet 3 (3), Rudar 4 (3).


Rukometaši Zameta su pokisli kao oni što su se kraj dvorane zatekli bez kišobrana, Rudar iz Ruda ih je na domaćem parketu nadigrao u obrani i napadu te uvjerljivo slavio s čak 30:24 za pobjednički ples. Gosti su brzo zaprijetili u napadu te nepovezanim, nepreciznim i u obrani nepravovremenim Zamećanima za desetak minuta odmakli već na – 2:5.


Poigravajući se sa svilenom riječkom zonom čuvali su kapital do 18. minute i do golova Damira Vučka, Tonija Živkovića i Karla Devčića za seriju 3:0 i 8:8.


(Pre)kratak je bio taj riječki reful, Rudari su opet brzo zagospodarili igrom i rezultatom, pred odmor su odmakli već na 9:13 i pored nemoćne, uspavane riječke obrane odmakli do odmora na 12:15.


U 32. minuti Nikola Njegovan je dobio crveni karton, a po obrani sedmerca Darija Pešića Dino Islamović je dao malo nade domaćinu, smanjivši na – 14:15. Rudar je pak žustro reagirao i brzo odmakao na čak pet koraka serijom 4:0 i pucačkim treningom Runtasa (14:19).


Do kraja je preostala čak trećina utakmice, ali s obzirom na odnos snaga i kretanje rezultata i najvećim domaćim optimistima je bilo sve jasnije kako bodovi odlaze sa Zameta u Rude.


U 42. minuti bilo je već 15:22, a uz to je domaća momčad sve više asocirala na razbijenu vojsku. Pokidane su joj bile veze u napadu, a obrana je služila Runtasu i prijateljima kao boksačka vreća za trening. Pešić je nizao uspješne obrane, ali je bio nemoćan, izložen kao na strelištu. Viđena je istina riječka serija 4:0 i smanjenje na 22:25, ali gosti su na koncu sigurno slavili.