Prva liga

Zamećanke uzele zlata vrijedne bodove protiv četvrtoplasirane ekipe lige

Igor Duvnjak

Mirna Brusić, Nikolina Pleša i Iva Tabar/Foto V. KARUZA

Mirna Brusić, Nikolina Pleša i Iva Tabar/Foto V. KARUZA

Nakon lošijeg starta i uhodavanja domaći kolektiv je zaigrao snažnije, čvršće i mnogo borbenije u obrani



RIJEKA Pobjednički plesom i pjesmom rukometašice Zameta slavile su nakon uspjeha nad Bjelovarom, osvojile su zlata vrijedne bodove u borbi za ostanak među prvoligašicama. Nakon lošijeg starta i uhodavanja domaći kolektiv je zaigrao snažnije, čvršće i mnogo borbenije u obrani, nalazio je na drugoj strani prolaze do gola, ostvario preokret, a onda do kraja sačuvao dragocjenu prednost.


Zamet – Bjelovar 25:22

Utakmica Prve lige rukometašica: Zamet – Bjelovar 25:22 (14:12). Centar Zamet. Gledatelja 100. Suci: Stipe Kereta (Zagreb), Silvano Rogić (Petrinja).


ZAMET: Troskot, Debelić 4, Mršić 2, Jukan, Budić, Tabar 4 (1), Pleša 5, Brusić 4 (1), Markov, Pleše 4, Leverić, Grozdanić, Kovačević, Svast, Šutović 2, Vujisić.




BJELOVAR: Turkalj, Turk 3, A. Gavrić 4 (2), Uremović 3, Paštar 2, Smiljanec, Mikolić 2, Krizmanić 2, M. Gavrić 2, Povodac, Gašparović 2, Pletikosić 1, Petrović, Ravenščak 1.


Isključenja: Zamet 8, Bjelovar 4 minute. Sedmerci: Zamet 3 (2), Bjelovar 3 (2).

Tek što se sunce probilo kroz oblake, zoni Zamećanki se smrklo pred očima jer su Bjelovarčanke poentirale lako u čak pet prvih napada. Uz sve te porazne činjenice zostatak od dva, tri gola domaćih nije bio velik, u utrci ih je održavao produktivan napad. Kada su se u nekoliko navrata ipak uspjele obraniti, Ana Debelić je okončavši “doppiettom” seriju 3:0, izjednačila na 7:7 u 12. minuti.


Nika Pleše je golom za prvo vodstvo, 9:8, pojačala dojam o pozitivnom razdoblju Zamećanki, čija se obrana konsolidirala. Pridružila joj se i Mirna Brusić u novoj seriji 3:0, sada za 10:8. Razbranila se pritom Milena Vujisić, a obrana se pred njom konsolidirala te je Bjelovarčankama odjednom gol počeo izgledati preusko.


U posljednjoj trećini poluvremena, kod 11:10, Iva Tabar nije iskoristila sedmerac, sve u sklopu odjednom nanizanih grešaka Riječanki, Magdalena Ravenščak je izjednačila na 11:11. Za Bjelovar ipak nedovoljno, u posljednjem refulu Zamet je na odmor krenuo uz vodstvo 14:12.


Nikolina Pleša je odmah početkom nastavka zakucala za 15:12, Tabar ubrzo i za 17:13. Lavina Zamećanki donijela je i 20:14 golom Mirne Brusić u 39. minuti. Zamet je u posljednju trećinu igre krenuo s dvije isključene igračice skoro pa odjednom, Bjelovar je uvidio šansu i Turk je u seriji 0:3 smanjila na 20:17 u 45. minuti.


Među vratnice je stala Zora Markov, pomogla je suigračicama s nekoliko obrana, ove su reagirale, Nika Pleše je pogodila dva puta za 25:20 nepune četiri minute do kraja. Osim rezultata, saveznik Zamećanki je postalo i vrijeme na semaforu. Na koncu su vrijedni bodovi ostali u Rijeci.