Neobjašnjiv razlaz

Zamećani nakon ispadanja iz elitnog društva u novim problemima: Vjekoslav Vrljić i Milan Uzelac napustili klub

Igor Duvnjak

Kadeti Zameta s trenerom Milanom Uzelcom/Foto S. DRECHSLER

Kadeti Zameta s trenerom Milanom Uzelcom/Foto S. DRECHSLER

Ova posljednja epizoda, koja pak itekako zorno ukazuje na osipanje u vodstvu i upozorava na očito nakupljene raznorazne klupske probleme, samo je dodatak na poteškoće u kojima se pliva s manje ili više uspjeha



RIJEKA Vjekoslav Vrljić, direktor rukometaša Zameta, te Milan Uzelac, šef struke i glavni trener mlađih kategorija, napustili su klub. Vodstvo Zameta nije se službeno izjasnilo ni potvrdilo razlaz s dvojicom ljudi na istaknutim i isturenim funkcijama, ali je samo pitanje vremena kada će se o tome očitovati pred ovdašnjom sportskom javnosti.


Dojam da Zamet ima nekih problema stekne se čak i »pogledom s Učke«. Ova posljednja epizoda, koja pak itekako zorno ukazuje na osipanje u vodstvu i upozorava na očito nakupljene raznorazne klupske probleme, samo je dodatak na poteškoće u kojima se pliva s manje ili više uspjeha. Događa se to na kraju porazne sezone u kojoj je višedesetljetni riječki predstavnik u elitnom razredu ispao u niži rang.


Bio je to neizbježan epilog prvenstva u kojem je momčad prije starta trenera dobila doslovno »u vožnji«, Mateo Hrvatin je stao za kormilo umjesto Igora Marjanovića tik prije prve utakmice, a da nije imao nikakvu mogućnost selekcionirati niti pripremiti momčad s kojom je trebao juriti za željenim bodovima. Jurnjava je bila u skladu s pripremom, Zamet je »na okretištu« imao povijesni minimum, nije osvojio ni bod u polusezoni i na kraju je ispadanje iz Paket24 Premijer lige bila neminovnost.




U jeku sezone dogodila se i promjena u vodstvu kluba, u studenome je održana redovna i izborna skupština na kojoj je umjesto dugogodišnjeg predsjednika Vedrana Devčića, koji je Zamet ostavio u nepoželjnim organizacijskim, sportskim i financijskim dubiozama, na čelo došao Milan Ivaniš. S momčadi je dočekao neizbježno ispadanje iz lige, a sada doživljava osipanje u vodstvu kluba, odlaze mu najbliži suradnici, što je svakako znak za uzbunu i upozorenje da treba pronaći povoljniji kurs jer će u protivnom ostati sam na palubi.


Zamet je već proživljavao nepolularni »One man show« u doba Devčića, koji je, pogotovo na kraju svog mandata, praktički sam vodio klub. Ova dva nedavna odlaska su itekako oslabila akcije Zameta, koji se želi čim prije vratiti u elitni razred. Vrljić je bio mlad i poduzetan direktor s idejama i pokretač raznoraznih projekata, u čemu je dobro surađivao upravo s Uzelcem, inače višedesetljetnim cijenjenim imenom riječkog, ali i hrvatskog rukometa.


Uzelac, koji je u klubu bio zadužen za nadgledanje rada u svim kategorijama mlađih uzrasta, a ujedno je bio i glavni za struku, nedavno je vodio razgovore sa željenim pojačanjima. Konkretno, pregovarao je s Matijom Golikom o njegovu povratku u Zamet. Pitanje je sada kako će Golik ili netko drugi s liste želja reagirati na Uzelčev odlazak iz kluba.


Pred Mateom Hrvatinom, koji s igračima čeka ljetni odmor, puno je nepoznanica i pitanja na koje bi želio što brže i točnije odgovore kako bi u miru mogao planirati pripreme za novu sezonu. To se očito neće dogoditi, nakon Uzelčevog i Vrljićevog odlaska Zamet ne odaje dojam kluba koji hvata čim bolje pozicije za novu sezonu u kojoj će riječka rukometna javnost gledati gradski derbi između Kozale i Zameta.