NIZOZEMAC NIJE ZADOVOLJAN

Wijnaldum o PSG-u: “Situacija nije onakva kakvu sam zamišljao, dočekala me drugačija stvarnost”

Hina

Georginio Wijnaldum/Foto REUTERS

Georginio Wijnaldum/Foto REUTERS

„Uvijek sam bio maksimalno fizički spreman. Nikada nisam upao u problem oko zgusnutog rasporeda ili čestog igranja. No, u PSG-u me dočekala drugačija stvarnost“, skrušeno je priznao Wijnaldum.ROTTERDAM Nizozemski nogometni reprezentativac Georginio Wijnaldum rekao je nizozemskim novinarima kako je situacija u PSG-u posve drugačija od one koju je zamišljao.


U ponedjeljak je Wijnaldum odigrao cijelu kvalifikacijsku utakmicu protiv Gibraltara u kojoj je Nizozemska slavila 6-0 i tako se sasvim približila plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Boravak na travnjaku tijekom svih 90 minuta je ono na što Wijnaldum i nije naviknut u svom klubu, PSG-u, gdje je ovaj 30-godišnjak startao samo jednom u zadnjih pet utakmica (sva natjecanja).


Igrač koji je ovog ljeta Liverpool zamijenio PSG-om uglavnom ulazi s klupe, u posljednjih desetak minuta igre, što ga čini prilično nezadovoljnim.
Ne mogu reći da sam potpuno sretan u PSG-u. Situacija nije onakva kakvu sam zamišljao i kakvu bih želio. No, to je nogomet. Moram se suočiti s tim, prihvatiti i boriti se dalje za svoju poziciju“, rekao je Wijnaldum nizozemskim novinarima.


Dolazak prvenstveno Lionela Messija u PSG u mnogome je razdrmao svlačionicu pariške momčadi te su velika većina ostalih igrača tek kockice koje treba posložiti oko njega te Neymara i Mbappea.


„Uvijek sam bio maksimalno fizički spreman. Nikada nisam upao u problem oko zgusnutog rasporeda ili čestog igranja. No, u PSG-u me dočekala drugačija stvarnost“, skrušeno je priznao Wijnaldum.